Doma Aktualno 48 ton hrane za pomoč Zasavcem

48 ton hrane za pomoč Zasavcem

Fotografija je simbolična.

V lanskem letu je, samo na območju Trbovelj, Rdeči Križ razdelil 48.747 kilogramov hrane, nam pove Helena Kastelic, sekretarka RK Trbovlje.

Kljub upadu števila prosilcev, je bilo razdeljene hrane bistveno več

“Stanje se popravlja, število prosilcev za pomoč v hrani je celo rahlo upadlo,” pojasni Kasteliceva. Vendar pa se po pomoč ne obračajo samo brezposelni. Upokojenci in zaposleni, večinoma so to prejemniki minimalnih plač, skupno predstavljajo skoraj 60 odstotkov prosilcev.

Iz okoliških trgovin dnevno prejemajo viške hrane, ki jih vsako jutro, razen ob nedeljah, razdelijo med približno trideset različnih uporabnikov. Ti tako prejmejo kruh, pekovsko pecivo, zelenjavo, sadje, meso in mlečne izdelke. Na ta način so lani v Trbovljah razdelili skoraj dve toni hrane.

Finančna pomoč

Helena Kastelic

Poleg razdeljenih artiklov so v lanskem letu na RK Trbovlje razdelili še za dobrih 17.000 evrov finančne pomoči in sicer; 8.300 evrov za poplačila položnic posameznikom, 4.270 evrov za nakup hrane in higienskih pripomočkov in 3.400 evrov za nakup šolskih potrebščin. Dobrih 500 evrov so namenili iz raznih namenskih skladov, 1.000 evrov pa za obdaritev predšolskih otrok.

Print Friendly, PDF & Email