Doma Šport 5. Memorialni veteranski nogometni turnir inženirja Alfreda Petriča 2017

5. Memorialni veteranski nogometni turnir inženirja Alfreda Petriča 2017

V soboto, 17.06.2017 je Športni park Rudar Trbovlje znova gostil nogometne predstave. Za dogajanje so poskrbeli veterani NK Rudar Trbovlje, ki so tokrat, že peto leto zapored organizirali turnir v spomin na dolgoletnega nogometnega delavca ing. Alfreda Petriča, ki se ga mnogi nogometni privrženci v državi spomnijo kot nekdanjo alfo in omego trboveljskega kluba.
Poleg domačih veteranov, so se povabilu odzvali tudi veterani iz Litije, po pozni odpovedi vabljenih veteranov Črnega Grabna, pa so ekipno vrzel zapolnili mladinci Rudarja s pomočjo članskega kapetana.


Povabilu na obisk sta se odzvali tudi vnukinji ing. Petriča, Manja in Vesna, obširen nogometni prostor, kjer je nekoč deloval, pa si je ogledal tudi njegov pravnuk Tim.


V uradnem delu so se s kratkim opisom življenja spomnili na mnoga dela spoštovanega inženirja, kot vsako leto pa so mu tudi tokrat namesto minute molka namenili minuto stoječega aplavza v zahvalo za mnoge nasvete in dejanja.


Nato so sledila nogometna srečanja, kjer so lahko obiskovalci videli, da je tudi veteranski nogomet še vedno atraktiven ter zanimiv.


Po odigranih srečanjih, kjer rezultat ni prvotnega pomena, pa so se vsi skupaj zbrali na vrhu tribune športnega kompleksa, kjer je organizator vse sodelujoče nagradil z spominskimi vazami. Čast izročitve vsem trem ekipam so tokrat zaupali najmlajšemu udeležencu prireditve, pravnuku Timu. V imenu veteranov iz Trbovelj je darilo prejel Aziz Memišević, v imenu mladincev Aleks Kek Kazić, v imenu veteranskih prijateljev iz Litije pa Boban Simić.


Ob slastni hrani in hladni pijači so se nato nogometni prijatelji prepustili spominom in preživeli lepo, sproščeno popoldne.


Slike in besedilo: Darko Kunič

Print Friendly, PDF & Email