-- OGLAŠEVANJE --

7500 evrov, da bi šli na elektriko

-- OGLAŠEVANJE --

Eko sklad je razpisal subvencijo za nakup električnega vozila. Nepovratne finančne spodbude občanom veljajo za električna vozila, ki bodo prvič po proizvodnji ali predelavi registrirana v Sloveniji.

Pomoč v višini 7.500 evrov

Višina subvencije za novo električno vozilo brez emisij CO2 ali vozilo, predelano na električni pogon, kategorije M1 (vozila za prevoz potnikov z največ osmimi sedeži poleg sedeža voznika) znaša 7.500 evrov, vendar nepovratna finančna spodbuda ne sme preseči 50 odstotkov vrednosti priznanih stroškov naložbe.

Ne velja za samostojne podjetnike

Na javnem pozivu lahko sodeluje vsaka fizična oseba, ki ima stalno prebivališče v Sloveniji. V to skupino ne spadajo samostojni podjetniki ali fizične osebe, ki samostojno opravljajo dejavnost kot poklic, oziroma so registrirani za opravljanje dejavnosti na podlagi posebnega zakona.

Pogoji subvencije

Nepovratna finančna spodbuda se lahko dodeli le za nakup novega vozila kategorije na električni pogon brez emisij CO2 na izpustu, za predelavo vozila v električno vozilo ali nakup vozila, predelanega v električno vozilo, tako da bo serijsko vgrajeni motor na notranje zgorevanje nadomeščen s pogonskim elektromotorjem, za nakup novega priključnega hibridnega vozila (plug-in) ali novega vozila na električni pogon s podaljševalnikom dosega (range extender), z emisijami CO2 na izpustu manjšimi od 50 g CO2/km, kategorije M1 ali N1. Več o nepovratni finančni spodbudi se preberite tukaj.

SORODNI ČLANKI:

Zasavci grejo na elektriko

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --