Doma Aktualno Avto ušel in trčil v sosedovo hišo

Avto ušel in trčil v sosedovo hišo

Fotografija je simbolična.

V soboto se je na trboveljski policijski postaji oglasil občan in naznanil poškodovanje vozila. Policisti so pri ogledu ugotovili, da je neznani ponoči na parkirišču v Trbovljah poškodoval lak vozila znamke BMW. Pri tem je nastala materialna škoda v višini 1000 evrov.

V nedeljo popoldan je pakiran osebni avtomobil ušel v sosedovo hišo. Lastnik ni zavaroval svojega parkiranega vozila, ki mu je ušel po hribu navzdol in trčil v hišo. Nastalo je za okoli 1.500 evrov materialne škode. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru. Odkrili so povzročiteljico in ugotovili, da je trčila pri vzvratni vožnji. Na udeleženih vozilih je nastalo 750 evrov materialne škode.

Vdrli v informacijski sistem

Minuli petek je voznik osebnega vozila povozil kamenje na cesti Litija-Zagorje. Kamen je vozniku priletel z desne strani hriba pred vozilo. Na vozilu je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode.

Zagorski policisti so obravnavali tudi kaznivo dejanje vdora v informacijski sistem. Neznani storilec je na neugotovljen način vdrl v oškodovančev bančni račun in ga oškodoval za 32,98 evrov. Policisti bodo po zbranih obvestilih s kazenska ovadbo obvestili državno tožilstvo.

Na policijsko postajo Zagorje se je zglasila občanka in naznanila, da je 2. junija, okoli 10. ure, na bankomatu banke NLB v Zagorju z računa dvignila gotovino v višini 70 evrov, denar pa pozabila v reži. Neznani storilec si ga je nato protipravno prilastil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na ODT.

Kaznovan zaradi kurjenja na vrtu

Policisti so bili obveščeni o kurjenju in močnem dimu, ki je onesnaževal okolico. Policisti so na kraju ugotovili, da je krajan na vrtu zakuril manjši kup vej ter plevela z vrta, pri čemer se je razvilo nekaj dima, ogenj pa je že dogorel. Zaradi kršitve občinskega odloka o prepovedi kurjenja v strnjenem naselju so zoper kršitelja podali predlog pristojnemu
prekrškovnemu organu.

V soboto so policisti na območju Litije obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer so bili ugotovljeni elementi prekrška po zakona o varstvu javnega reda in miru in zakona o zaščiti živali. Kršiteljem je bilo izrečeno opozorilo.

Pijan v jarek in na streho

Na območju Hrastnika so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal v jarek ob cesti ter nato na desno brežino in se z vozilom prevrnil nazaj na vozišče, kjer je vozilo obstalo na strehi. Voznik se je pri tem lažje
telesno poškodoval. Na vozilu je nastala materialna škoda v višini 1500 evrov, prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil osebno vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku osebnega vozila je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Motorist prehiteval in se huje poškodoval

Včeraj, nekaj pred 12. uro, se je na cesti Litija – Zagorje pripetila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval motorist. Voznica osebnega avtomobila Fiat Punto je vozila v koloni iz smeri Litije proti Zagorju ob Savi ter zavijala levo na most proti naselju Sava. V tistem trenutku je pričel prehitevati 58-letni motorist, ki je prav tako vozil v isti smeri kot voznica. Pri tem je motorist trčil v zadnji levi bočni del vozila in padel po tleh ter se huje poškodoval, potnica v vozilu pa je utrpela lahke telesne poškodbe.

Print Friendly, PDF & Email