Doma Aktualno “Da na Dolu dobiš zdravila, moraš priti dvakrat”

“Da na Dolu dobiš zdravila, moraš priti dvakrat”

Vojka Povše Krasnik

Kljub temu, da je iz poročila delovanja Zasavskih lekarn, razvidno boljše poslovanje lekarne na Dolu pri Hrastniku lanskega, v primerjavi s preteklim letom, je svetnica Vojka Povše Krasnik ponovila pobudo iz lanskega leta. “Zaloga zdravil v lekarni na Dolu naj bi se povečala. Ljudje prihajajo z e recepti, zdravil pa ne dobijo. Da dobijo zdravila, morajo priti dvakrat,” je dejala svetnica.

(Pre)širok asortiman zdravil

V Zasavskih lekarnah imajo za 700.000 evrov dnevnih zalog v lekarnah, je povedala direktorica Zasavskih lekarn Sabina Drobnič. Ponudba se širi, zdravnica na Dolu pa ima, po besedah direktorice, zelo širok asortiman predpisanih zdravil.

“Če pogledamo medsebojno zamenljiva zdravila, imamo po pet različnih proizvajalcev. Držimo se dogovora, da izdamo zdravilo, ki ga predpiše zdravnik in ne menjamo zdravil, da pacienti doma niso v dilemi. Se trudimo, a težko je vzdrževati tolikšne količine zdravil. Poleg tega je na Dolu potreben občutek o tem, po katerih zdravilih je več potrebe,” je pojasnila direktorica. Lani sta bili kar dve zaposleni na porodniški odsotnosti, v prihodnosti pa se bodo skušali izboljšati, je še dodala Drobničeva.

100.000 evrov za občine

“Opravljamo kakovostno lekarniško dejavnost, razvijamo se tako na področju javne službe, kot tudi tržne dejavnosti, velik poudarek pa dajemo osebnemu in strokovnemu razvoju zaposlenih,” je o delovanju Zasavskih lekarn povedala direktorica.

Sabina Drobnič

Preteklo leto je bilo poslovno in kadrovsko zelo zahtevno, kljub temu pa so v Zasavskih lekarnah dosegli poslovne cilje ter ustvarili 11.841.930 evrov prihodkov. Del presežka v višini 100.000 evrov bo namenjen občinam ustanoviteljicam, dobrih 104.000 evrov pa bodo porabili za likvidno delovanje zavoda v letošnjem letu.

 

 

SORODNI ČLANKI:

Bo prej podhod ali prometna nesreča?

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email