Doma Aktualno Danes novinarka, jutri sekretarka Rdečega križa

Danes novinarka, jutri sekretarka Rdečega križa

Funkcijo sekretarke trboveljskega Rdečega križa bo iz rok Helene Kastelic prevzela Mateja Leskovšek, sedanja novinarka Radia Aktual.

Kasteličeva je izpolnjevala pogoje za upokojitev, in kot smo neuradno izvedeli, naj bi kljub interesu, da še ostane, morala mesto sekretarke zapustiti.

“Leskovškova je bila izbrana z večino glasov na tajnem glasovanju 11. septembra. Potrdil jo je tudi že glavni odbor Rdečega križa Slovenije,” je povedala podsekretarka odbora trboveljskega Rdečega križa Zdenka Deželak. Od 18 prijavljenih kandidatov na avgustovskem razpisu so v ožji krog izbrali le 4 kandidate, ki so se imeli možnost predstaviti tudi na ustnem razgovoru.

Po 17-tih letih v nove izzive

“Sociala mi je bila vedno blizu, izjemno rada delam z ljudmi, zanimajo me njihove zgodbe, rada pomagam, če le lahko. Delo na Rdečem križu je pestro, področje dela je široko. Poleg tega sem po 17-tih letih dela na radiu potrebovala spremembo, nov izziv,” pravi Mateja Leskovšek, ki Radio Aktual zapušča. 4 letni mandat naj bi predvidoma nastopila v začetku novembra.

Print Friendly, PDF & Email