Doma Aktualno Do danes vam komunala “dolguje” 15,60 evra

Do danes vam komunala “dolguje” 15,60 evra

Pravica do pitne vode je zapisana v Ustavi Republike Slovenije. Prebivalci, ki se oskrbujejo iz zajetja Jepihovec so bili po lanskem neurju dolgo časa brez nje. Danes se zgodba ponavlja. 

Odrasel človek naj bi na dan popil nekje okoli 2 do 3 litre vode. Otroci približno polovico. Zato smo naredili preprost izračun.

V Hrastniku že 10 dni nimajo pitne vode, zato kupujejo ustekleničeno.

Račun za dva veza najcenejše trgovinske vode.

Povprečna 4-članska družina na dan popije 6 litrov vode(oče in mama vsak 2 litra in oba otroka skupaj 2l). V 10 dneh torej 60 litrov.

Najcenejša voda v trgovini stane 0,39 evra za 1,5 litra. Družina bi do danes zapravila najmanj 15,60 evra.

Če vas obvestijo ali ne – vaša položnica bo enaka

Komunalno podjetje v Hrastniku nima interesa, da bi prebivalce sploh obveščala o tem, da voda ni pitna. Zakon jim narekuje, da morajo obveščati na lokalno običajen način in ta je, kar se njih tiče, enak že desetletja. Obvestilo na radio.

Že res, da del občanov dosežejo tako, kaj pa preostanek? Občani, se pogosto pritožujejo na naš naslov, češ, zakaj ne obveščamo. V sodobnem svetu raznih kanalov obveščanja bi komunala lahko informacije pošiljala širše, da bi te dosegle čim večje število uporabnikov. A zato ni interesa. Vaša položnica bo konec mesecev enaka – če vas obvestilo doseže ali ne.

Jepihovec v okvari?

Pred 10 dnevi nas je delavec komunale, bolj kot ne na lastno pest obvestil, da je vodo na območju Turja, Črete, Gor, Kopitnika, Brdc, Marnega in zgornji del Črdenca do preklica potrebno prekuhavati. Težave z doziranjem klora.

Danes novih informacij nismo uspeli pridobiti. Obrnemo se na dežurno številko za vodovod, kanalizacija, tam nas usmerijo na vodjo Uroša Peklarja, ki je na sestanku.

Do objave članka nismo uspeli izvedeti koliko časa bo še potrebno vodo prekuhavati.

SORODNI ČLANKI:

POZOR! Pijte ustekleničeno vodo

Print Friendly, PDF & Email