Doma Šport Do medalj na mitingu v Banja Luki

Do medalj na mitingu v Banja Luki

Trboveljski plavalci so se vrnili iz Banja Luke, kjer so več kot uspešno nastopili na močnem mitingu Banja Luka Open 2017.

Tekmovanja, ki je potekalo v plavalnem kompleksu v Banja Luki, so se udeležili štirje trboveljski plavalci. Nika Todorovič, Daša Krajnc, Žiga Šintler in Tim Dolanc so v konkurenci 400 plavalcev iz osmih držav odigrali vidno vlogo. Na tekmo zaradi šolskih obveznosti ni odpotoval Tilen Šintler.

Tekma je bila tudi predzadnji test in priložnost za doseganje norm za velika tekmovanja, svetovnega prvenstva, mladinskega evropskega in svetovnega prvenstva ter EYOF (evro igre mladih) na Madžarskem. V izrednem vzdušju, ki ga znajo narediti le tamkajšnji plavalni delavci, so naši plavalci pokazali dobro pripravljenost pred prihajajočimi tekmovanji in dosegli nekaj odličnih uvrstitev in rezultatov.

Tri zmage in tretje mesto za Žigo

V prvi vrsti se je tremi zmagami in tretjim mestom izkazal Žiga Šintler, ki je slavil na 100 m in 200 m prsno, 200 m mešano ter bil tretji na 200 m prosto. Na žalost pa ni dosegel norme za Evroigre mladih v njegovi paradni disciplini na 200 m prsno, a upanje umira zadnje.

Do medalj tudi Nika in Daša

Tudi drugi trboveljski adutinji Nika Todorovič in Daša Krajnc sta posegli po medaljah. Nika je v štirih finalnih nastopih osebnima rekordoma dodala tudi dve tretji mesti na 100 in 200 m delfin, Daša pa je soplavalko in klubsko kolegico premagala na 100 m delfin, a se vseeno morala zadovoljiti z drugim mestom. Osvojila je tudi dve četrti mesti na 100 m prsno in 200 m mešano.

Enkrat se je v finale uvrstil tudi Tim Dolanc v disciplini 200 m mešano, kjer je bil 5. ter močno popravljal osebne rekorde v svojih nastopih in upravičil nastope na tako velikem tekmovanju.

trener Darko Raušl

Print Friendly, PDF & Email