Doma Šport Dolani v zasavskem derbiju gladko čez prvo oviro

Dolani v zasavskem derbiju gladko čez prvo oviro

1.B.DRL . 1.krog

RK Radeče papir nova – RK Dol TKI Hrastnik 22:27 (14:13)

Radeče, 16.9.2017 – športna dvorana Radeče, gledalcev 150. Sodnika: Škvarč, Humek

Radeče: Čajko D., Klinar; Stegne 2, Hrovat, Koritnik, Sivka 3, Hrovat Ž., Kišek 1, Knez, Ločičnik 4, Marušič 4(2), Zupanc 2, Čajko J. 1, Ernestl 5(2). Trener  Privšek

Dol: Seme, Kos; Ajdari 2, Klepej 5, Brilej 10(3), Zobarič, Ulaga, Gospodarič 2, Moljk, Hribšek 6, Pintar, Ramič  1, Ribič 1, Jakopič, Simončič. Trener Begović

7m: 4(4); 4(3)

Izključitve: 2 minuti; 6 minut

Dolski rokometaši so uspešno začeli uvod v novo sezono. V 1-krogu 1.B.DRL so v soboto na gostovanju v Radečah, v zasavskem obračunu starih znancev, po boljši igri v drugem polčasu prišli do zaslužene zmage.

V športni dvorani v Radečah so začetne minute pripadle domačim, ki so v 5.minuti povedli 4:2, vendar so jih Dolani kmalu ujeli in do odmora je nato sledilo izenačeno srečanje. Domači so v zadnji minuti z golom Stegne Matica le uspeli oditi na odmor z minimalno prednostjo.

Tudi uvodne  minute drugega polčasa so minile v znamenju enakovrednega srečanja, a le do 38.minute in rezultata 16:16, potem pa je najboljši strelec tekme Klemen Brilej s svojimi tremi zaporednimi zadetki poskrbel za prvo večje vodstvo dolskih rokometašev.  Prav tako je v tem delu srečanja z odličnimi posredovanji nekajkrat uspešno ohranil dolsko mrežo nedotaknjeno dolski vratar Žiga Seme. Bolj ko se je bližala tekma koncu, bolj so bile težke roke in noge gostiteljev. Ko se je v zadnjem delu razigral še Domen Hribšek, je bilo le še vprašanje s kakšno razliko se bo končalo tokratno srečanje. In po 60 minutah igre je pogled na semafor v dvorani kazal: domači-22, gosti – 27.

Zasluženi prvi dve točki dolskih rokometašev pa čeprav so se gostitelji trudili skozi celotno tekmo, da bi preobrnili potek srečanja.

Že v naslednjem krogu pa čaka dolske rokometaše pravi test o njihovi trenutni pripravljenosti. V Dolanko prihaja RK Sl.Gradec 2011 in ta derbi bo hkrati pravi pokazatelj kvalitete te letošnje ekipe.

Print Friendly, PDF & Email