Doma Šport Domače tekmovanje postreglo z odličnimi borbami

Domače tekmovanje postreglo z odličnimi borbami

Karate klub Pon-Do-Kwan Izlake je 3. junija organiziral Odprto pokalno tekmovanje IZLAKE 2017 za kadete in mladince v point fightingu. Združil je 90 borcev iz treh držav.

Nastopilo 12 izlaških borcev

Trenerja Srečko in Miloš Rozman sta v tekmovanje poslala 12 varovancev. Najmlajša, Lili Sešlar je med deklicami osvojila 3. mesto. Na turnirju je poleg Lili nastopila tudi druga predstavnica deklet iz vrst izlaškega kluba – Špela Borštnar, ki je v finalu izgubila proti nasprotnici iz novogoriškega kluba in osvojila srebrno medaljo.

Žan Ferme, mladinec, ki je tekmoval v kategoriji do -69 kg, nasprotniku iz Zagorja ni pustil, da bi si priboril kakšno piko. To mu je prineslo borbo s Sebastijanom Lazarjem iz Izole, ki je v prejšnji borbi za las premagal močnega nasprotnika Aleksandra Maslja iz Izlak. Žan je v finalu zmagal in tako osvojil 1. mesto. Uspešnejši je bil Maselj v kategoriji do -74 kg, kjer je osvojil 1. mesto.

Zmage v kategoriji starejših kadetov do 57 kilogramov se je veselil tudi Luka Gračner, v kategoriji nižje pa je bil premagan v finalu.

Z dobro tehniko do zmage

Lovro Kavzar je v kategoriji mlajših kadetov do -32 kg izgubil v finalu, do 28 kilogramov pa je osvojil svojo prvo zmago.

Z dobro tehniko si je zmago v kar dveh kategorijah, priboril Klemen Pograjc, ki je v kategoriji mlajših kadetov do 37 kilogramov v finalu premagal Tomija Sešlarja iz domačega kluba. Tomi je v kategoriji mlajših kadetov do 42 kilogramov osvojil 3. mesto.

V kategoriji dečkov do 135 cm sta konkurenco napadala Lan File in Niko Sešlar. Niko je bil pri tem uspešen, ter osvojil 3. mesto, še uspešnejši pa je bil Lan, ki je pometel s konkurenco iz Zagorja,ter zmagal svojo kategorijo. V kategoriji dečkov +135 centimetrov pa je Lan osvojil 2.mesto. V tej kategoriji sta poleg Lana tekmovala še Vid Kovač in Mark Tian Hriberšek, ki nista dosegla vidnejšega rezultata.

Print Friendly, PDF & Email