Doma Zasavsko Družabne igre za stanovalce doma

Družabne igre za stanovalce doma

Člani Lions kluba Trbovlje so v začetku decembra zbirali družabne igre in igre za krepitev umskih sposobnosti za stanovalce Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje. Zbrano so stanovalcem izročili na priložnostni prireditvi, 13. decembra v domu.

Pevski zbor Doma upokojencev pod vodstvom prostovoljke Lee Hlebec (foto: arhiv LK Trbovlje)

LK Trbovlje je novembra na tematskem večeru gostil Marijo Sajovic, delovno terapevtko v Domu upokojencev Franc Salamon v Trbovljah. Predavala je o delu in življenju v domu in še posebej v domski stanovanjski skupini Dušica, kjer bivajo osebe, obolele za demenco. Njeno predavanje je na poslušalcih pustilo močan vtis in obrodilo sad v prav posebni akciji.

Člani LK Trbovlje in njihove družine so za stanovalce doma zbrali več družabnih iger, iger za krepitev umskih sposobnosti in starejših otroških knjig, še posebej namenjenih obolelim za demenco. Nataša Detič, članica kluba in lastnica Založbe Ocean je za terapevte, ki delajo v domu, podarila več izvodov knjige Ustvarjalno čečkanje, da se bodo po napornem delu sprostili.

Zbrano je skupina predstavnic LK Trbovlje odnesla v dom. Tam so jih prisrčno sprejeli stanovalci in zaposleni na čelu z direktorico Dani Hren. Pevski zbor doma je pripravil kulturni program in na koncu so vsi malodane zaplesali.

Lions klub Trbovlje

Print Friendly, PDF & Email