Doma 1+1=2 Državna prvakinja v debati prihaja iz Radeč

Državna prvakinja v debati prihaja iz Radeč

Na državnem osnovnošolskem debatnem turnirju, ki je 22. aprila potekal v Lendavi,  so se tri najboljše ekipe debatnega kluba OŠ Janeza Nemca Radeče, pomerile s še 25 drugimi slovenskimi ekipami.

Nepremagljiva Tjaša

Tjaša Zajec

Ekipa v sestavi Zoja Kalin, Izza Kalin in Nea Zagorc je osvojila 15. mesto, Jan Strajnar in Nejc Perdih sta z dvema zmagama v treh debatnih krogih osvojila ekipno 8. mesto, ekipa v sestavi: Pia Brečko, Tjaša Zajec in Nace Naj Slakonja pa je osvojila 7. mesto med 28 ekipami, kar so zelo dobri rezultati.

Med posameznimi govorci, ki jih je bilo več kot 80, so odličen rezultat in najboljši osebni uspeh doslej osvojili Jan Strajnar s 15. mestom, Nace Naj Slakonja z 12. mestom in Nea Zagorc z 11. mestom. Osmošolka Tjaša Zajec je bila ta dan nepremagljiva in je postala državna prvakinja med posameznimi govorci v šolskem letu 2016/2017 ter s tem prejela zlato priznanje za osvojeno 1. mesto.

Debatirali o tem, da bi volitve morale biti obvezne

Državnega debatnega turnirja se lahko udeležijo le učenci, izkušeni debaterji, ki so se v tekočem šolskem letu že preizkusili vsaj na dveh debatnih turnirjih. Debatni klub v JZ OŠ Marjana Nemca deluje že vrsto let in učenci se načeloma udeležujejo vseh razpisanih debatnih turnirjev, saj na ta način dobijo povratno informacijo lastnega udejstvovanja. Debatna trditev tokratnega državnega turnirja je bila: Volitve bi morale biti obvezne. Učenci so področje demokratične ureditve naše države raziskovali kar dva meseca ter pripravljali propozicijo in opozicijsko stran.

V šolskem letu 2016/2017 je bilo v organizaciji šol gostiteljic in glavnega koordinatorja in soorganizatorja debatnih turnirjev v Sloveniji, Za in proti zavoda za kulturo dialoga – ZIP, izvedenih 6 osnovnošolskih debatnih turnirjev. V oktobru 2016 na I. OŠ Celje, novembra na OŠ Komen, decembra na OŠ Slivnica pri Mariboru, januarja na OŠ Šempeter pri Gorici, marca je potekal mednarodni debatni turnir v angleškem jeziku na OŠ Domžale in zadnji, državni debatni turnir v Lendavi.

Njihova učiteljica Urša Bajda

Print Friendly, PDF & Email