Doma Aktualno “E, da si moja” pojejo zasavski fosili

“E, da si moja” pojejo zasavski fosili

Fotografije: Arhiv Fossily Banda

Robert, Aleš, Miha, Manca, Nejc in Neva. Šest popolnoma različnih ljudi s skupno točko – ljubeznijo do glasbe. O njih smo že pisali, tokrat pa predstavljamo njihov prvenec.

Robert Majcen

Skladba “E, da si moja” že odzvanja na radijskih postajah. 
Že ob nastanku skupine smo razmišljali, da bi bilo fino, če bi nam nekdo od članov Novih fosilov napisal pesem, stilsko podobno njihovim obstoječim skladbam. Zveneti smo želeli popolnoma enako kot bi zveneli originalni Novi fosili. S tem bi med publiko postali prepoznavni, organizatorjem prireditev pa ne bi bilo potrebno razlagati, da smo mi tisti, ki preigravamo vse hite legendarnih Novih fosilov.

Tako smo k sodelovanju povabili Vladimirja Kočiša Zeca. Smo prvi Slovenci, za katere je ustvaril skladbo. Dali smo mu povsem proste roke, želeli smo samo, da je skladba spevna in gre hitro v uho. Pri nastanku skladbe so sodelovali še Leonardo Baksa Čeči, ki je prispeval tekst, aranžma je delo Tomislava Modrića, produkcija pa delo Draga Smokrovića. Tako je nastala skladba “E, da si moja”, za katero si upam trditi, da je produkcijsko eden izmed boljših izdelkov, ki se trenutno predvajajo na radijskih postajah.

Pesem smo v začetku aprila poslali v medije ter na vse slovenske in hrvaške radijske postaje. Odzivi so odlični. Zgodilo se je, da so poslušalci na komercialni radijski postaji želeli slišati novo skladbo Novih fosilov (smeh). Ko vidimo, kako je skladba sprejeta, vemo, da smo naredili pravo potezo.

Pri snemanju skladbe smo prišli na idejo, da bi kdaj nastopili skupaj z Zecem. O tem smo že seznanili tudi organizatorje prireditev, ki so za to pokazali interes.

Se morda obeta snemanje videospota ali kar celotne CD plošče avtorskih komadov?

Razmišljamo o tem, da bi skladbo posneli tudi v slovenskem jeziku. Če sprašuješ o celem projektu, CD-ju, naj takoj povem, da ga ne bo. Ob poplavi portalov, kot sta Youtube, Partis in ostali, v tem ne vidimo smisla. Časovno in finančno bi bil to prevelik zalogaj, raje singl za singlom. Videospot? Hmm, mogoče pa res. Pustimo času čas!

Po tihem tudi že razmišljamo o naslednji skladbi. Ali bo v teh ritmih, ne vem. Mogoče bo balada v stilu Novih fosilov.

In kakšni so cilji Fossily Banda?

Cilj je enak cilju vsakega glasbenika. To je čim več koncertov, ljudem skozi skladbe Novih fosilov povrniti nostalgijo in brezskrbne čase ter jih zabavati.

Lani smo imeli dvanajst koncertov. Ko smo začeli, smo vedeli v kaj se podajamo in smo pripravljeni na “boj za trg”.

Trenutno so dogovori za koncerte malo zastali, saj smo se ukvarjali z novo skladbo. Nastopimo povsod, kamor nas povabijo. Publiki nudimo dve in pol urni koncert, v katerega so zajete izključno skladbe Novih fosilov in pa seveda skladba “E, da si moja”, ki pa bo, vsaj upam, postala hit.

Edina izjema, kar se tiče stila glasbe je, da smo na sprejemu, v čast srebrni olimpijski kolajni kajakaša Petra Kauzerja zaigrali pesem Tine Turner Simply the best, katero smo na željo brodarskega društva tudi posneli. Slovenski tekst je napisala naša Neva. To je bila tudi ena in edina izjema! Bo morala pasti nova olimpijska kolajna, da bomo spet “skrenili s poti”.

Se pa vedno z veseljem udeležimo raznih dobrodelnih dogodkov. Prav danes Fossily Band nastopajo na 6. Zasavskem humanitarnem teku za pomoč osebam z Downovim sindromom.

Print Friendly, PDF & Email