Doma Aktualno En sam obdaril že 100 otrok

En sam obdaril že 100 otrok

Borut Grmšek je v 10 letih obdaril že 100 otrok.

Za deset hrastniških bodočih prvošolčkov je bil danes poseben dan. Obdarili so jih s šolskimi torbami in šolskimi potrebščinami, tako da so že povsem opremljeni za vstop v šolo.

V 10 letih obdaril že 100 otrok

Letošnja obdaritev prvošolčkov je že deseta po vrsti, ko se je Borut Grmšek v sodelovanju s Centrom za socialno delo Hrastnik odločil za tovrstno dobro delo. Prav danes so obdarovali stotega otroka. “Zdi se mi, da so razmere v Hrastniku vsako leto slabše in čeprav ne živim več v Hrastniku, želim nekaj vrniti rodnemu kraju. Vstop v šolo je za starše kar velik strošek, ki jim ga želim olajšati,” je svojo odločitev za vsakoletno pomoč pojasnil Grmšek.

Le kaj se skriva v torbah?

Deset let, odkar se je Grmšek odločil, da obdari prvošolčke je hitro minilo: “Deset šolarjev gre jeseni v prvi razred, prvih deset obdarjenih otrok pa je prav letos končalo osnovno šolo in se vpisujejo v srednjo šolo.” 

Sodelovanje s Centrom za socialno delo Hrastnik pa je še eno leto daljše: “Sodelovanje z Borutom Grmškom smo začeli leta 2007, ko je petim družinam, to je devetim staršem in enajstim otrokom, omogočil enotedenske počitnice na morju. Nato pa smo skupaj prišli na idejo, da bi obdarovali prvošolce,” je povedala direktorica CSD Hrastnik Mirjana Kellner.

Večinoma želijo obdarovati decembra

“Kar nekaj ljudi je pripravljenih pomagati, večinoma ljudje želijo darovati decembra, ko je obdarovanj že veliko; imamo na primer prireditev Božiček za en dan, en dobrotnik je dajal bone za trgovino, takšnih posameznikov, kot je Borut, pa ni,” pravi Kellnerjeva in dodaja, da v občini Hrastnik lahko vsi, ki to potrebujejo, dobijo pomoč za nakup šolskih potrebščin. Poleg občinske denarne pomoči za šolske potrebščine namreč preko Karitasa delijo tudi pakete zvezkov, a ti so primernejši za drugo triado osnovne šole in srednješolce.

Takole ponosno so si bodoči prvošolčki že nadeli nove šolske torbe.
Print Friendly, PDF & Email