october, 2016

05oct08:2012:15OŠ Trbovlje v tednu otroka sodeluje v akciji »NVO gre v šolo«

more

Event Details

Akcija »NVO gre v šolo«, v kateri se bo vsem učencem predstavilo 12 nevladnih organizacij iz Trbovelj in okolice, bo potekala v sredo, 5. oktobra, med 8.20 in 12.15.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želi ZLHT Regionalni center NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini. Cilj akcije »NVO gre v šolo« je, da se s programi, ki jih izvajajo nevladne organizacije v prihodnosti dopolni in popestri obstoječe učne šolske programe.

Z interaktivno in doživljajsko predstavitvijo bodo nevladne organizacije poskušale navdušiti mlade, da se aktivno vključijo v delo lokalnih društev, zavodov in ustanov ter tako v praksi, s prostovoljnim delom in iz lastnih izkušenj ugotovijo, kaj je tisto, kar jih v življenju resnično zanima in čemu se želijo posvetiti. Z večjim vključevanjem mladih v nevladne organizacije se bo krepilo tudi sodelovanje med generacijami in prenos znanja starejše generacije na mlajšo in obratno.

Na OŠ Trbovlje se bodo predstavili: Medgeneracijsko društvo upanje Trbovlje, Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Smučarsko društvo Trbovlje, Društvo kmečkih žena in deklet Trbovlje, Karate klub Trbovlje, Društvo ledvičnih bolnikov Trbovlje, Združenje šoferjev in avtomehanikov Trbovlje, Društvo zasavskih klekljaric, Območno združenje Rdečega križa Trbovlje, Plesni klub Samba pa ti, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zasavje in PGD Trbovlje – mesto. Akcijo »NVO gre v šolo« podpira tudi Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje z uporabo njihovega zunanjega igrišča.

Time

(Wednesday) 08:20 - 12:15

Location

OŠ Trbovlje

Organizer

ZLHT - Regionalni center NVO

X