Doma Aktualno FOTO: Bosanski, srbski in hrvaški otroci postali pravi prijatelji

FOTO: Bosanski, srbski in hrvaški otroci postali pravi prijatelji

Letos je že šesto leto Rotary klub Zagorje Kum organiziral tabor za otroke vse od Litije do Radeč, Brčkega (BiH) in Zrenjanina (Srbija).

Zagorski klub je skupaj s pobratenimi klubi iz Brčkega, Zrenjanina in Ulcinja razveselil 17 otrok. V začetku juliju se je pričelo vse skupaj, z obiskom Steklarne Hrastnik in Skakalnega centra Kisovec. Naslednji točki sta bili Bled in Ljubljana, kjer so se popeljali tudi z ladjico. Dan so zaključili na Podkumu v gostilni Pr Čop. Po potepu na Kum so se udeleženci Tabora Mojca popeljali v Dolenjske Toplice

Od nedelje do sobote je bilo v Taboru Mojca skupaj 188 otrok starosti od 6 do 15 let. Letošnje Angleške počitnice so potekale pod imenom: »MODRI PLANET – MOJ DOM«. Vsakdan je bil peste in zanimiv, od lokostrelstva, jahanje konj, vožnje s kanuji, košarko, prva pomočjo, vožnja z Buggy-ji, tek v vrečah, disko, kino pod zvezdami, risanje, pisanje, kopanjem in še mnogo drugega.

Po podelitvi zvezkov in potrdil je udeležence čakalo dolgo slovo. Objemi, solze menjava naslovov in pozdravi, ki so pomenili, da bodo ostali v kontaktu in se ne bodo pozabili. Udeleženci so bili iz 54 krajev Slovenije in tujine. Za vse je bil to nepozaben dogodek in velika izkušnja. Otroci iz tujine in širšega Zasavja so postali pravi prijatelji.

“Člani Rotary klubov Zagorje Kum, Brčko in Zrenjanin smo svoj cilj dosegli. Povezali smo učence iz različnih krajev, treh držav in različnih ver, ki so spoznali Slovenijo, naše kraje in ljudi, predvsem pa so preživeli devet nepozabnih dni in postali pravi prijatelji” je ob zaključku ponosno dejal Janez Lipec.

Print Friendly, PDF & Email