Doma Aktualno FOTO: Po požaru se želita čimprej vrniti domov

FOTO: Po požaru se želita čimprej vrniti domov

“Oče je v kuhinji menjal plinsko jeklenko in se je vžgalo. Poskušal je gasiti, a se je ogenj hitro razširil. Kuhinja, jedilni kot in dnevna soba so popolnoma zgoreli, v spalnici in kopalnici je zakajeno. Starša, oče jih ima 85 in mama 81 let, zdaj stanujeta pri meni, a si želita čimprej domov,” pravi njun sin Janko Zotlar in dodaja, da si oče zelo želi sodelovati pri obnovi, a žal ne more.

Pri gašenju požara, ki je izbruhnil 22. aprila v Kisovcu, v hiši zakoncev Zotlar, je sodelovalo 25 gasilcev PGD Loke in PGD Zagorje-mesto. Po besedah vodje intervencije Marka Novaka iz PGD Zagorje-mesto je bila po njihovem prihodu hiša že v plamenih. Zgoreli so štirje prostori, požar so obvladali v pol ure, celotno intervencijo so opravili v dveh urah. Reševalci pa so na urgenco že pred njihovim prihodom odpeljali lastnika hiše, ki se je nadihal dima, ko je skušal pogasiti požar.

Zakonca Zotlar se po požaru želita čimprej vrniti v svoj dom.

Škoda po prvih ocenah znaša 35.000 evrov

Dom zakoncev Zotlar na Tonkovi cesti v Kisovcu je, preden bo v njem spet mogoče živeti, potreben temeljite prenove. Po prvih ocenah naj bi škoda zaradi požara znašala okoli 35.000 evrov.

Za odpravo posledic požara bi bilo potrebno temeljito očistiti stene in strop stanovanja, v celoti obnoviti elektro instalacije, instalacije centralnega ogrevanja in vodovoda, obnoviti tlake, vgraditi nova okna in vrata v stanovanju, obnoviti stenske obloge, izvesti beljenje sten in stropa, namestiti novo opremo kopalnice ter namestiti novo pohištvo in ostalo opremo, potrebno za bivanje ter izvesti razna ostala nepredvidena dela.

Rdeči križ Zagorje išče pomoč gradbincev

Na predlog Krajevne skupnosti Kisovec-Loke je Rdeči križ Zagorje pričel zbirati sredstva. “Trenutno smo v kontaktu s sorodniki. Zakonca Zotlar si želita, da bi hišo, poškodovano v požaru, lahko obnovili. Zato intenzivno iščemo pomoč gradbincev in vodovodarjev. Zakoncema so donirali okna in vrata, zagorska komunala pa jim je brezplačno odvozila uničeno. Prepričani smo, da bomo njuno hišo obnovili s pomočjo dobrih ljudi,” pravijo na Rdečem križu Zagorje.

Sredstva, ki jih boste namenili za pomoč Zotlarjevim lahko nakažete na TRR: SI56 0233 8001 2012 282, SKLIC: 05-2017, NAMEN: Družina Zotlar. Za vse dodatne informacije pokličite na številko RK Zagorje 041 772 621.

Fotogalerija:

 

Print Friendly, PDF & Email