Doma Aktualno FOTO: Staro podobo bo zamenjal svetel videz

FOTO: Staro podobo bo zamenjal svetel videz

Čez poletje se bo avla prenavljala v celoti, nam je zaupala ravnateljica Katja Mikula. Zamenjali bodo dotrajana prehodna vrata v osnovno šolo, prenovili shrambo za čistila, stopnišče prehoda, na novo bodo prekrili tla, prebelili stene in zamenjali dotrajano pohištvo. To je še iz 70ih let prejšnjega stoletja, doda ravnateljica.

Svetle barve, sedalne vreče in mizice

V dobrih 11.000 evrov, kolikor okvirno planirajo za prenovo, so vključeni tudi knjižni poličniki, sedalne vreče in nekaj mizic s stoli, kjer bodo učenci, ki čakajo na pouk lahko napisali nalogo, starši pa posedeli in prebrali kakšno knjigo.
Poleg nove usmerjevalne table bo šola pridobila tudi informacijski pult, ki si ga želijo že leta. Ravnateljica opis novih pridobitev navdušeno zaključi: “Vsekakor bo svetel in sodoben izgled pričaral boljše počutje, saj je avla običajno prvi stik z obiskovalci, ki ustvarja vzdušje in počutje”

Prenova v času poletnih počitnic

S prenovo bodo začeli takoj, ko bo pouka konec in računajo, da v avgustu samo še počistijo in pripravijo prostore za novo šolsko leto, ko bo šola sprejela okoli 300 otrok.
Poleg avle bo glasbena šola bogatejša še za notranja krilna vrata vetrolova, saj je patent za odpiranje in zaklepanje dotrajan. Prenovo avle bodo pokrili iz presežka preteklih let, že v lanskem letu je bila potrjena na Svetu zavoda, a so jo zaradi organizacije in pridobitev soglasij prestavili na letošnje leto.
Print Friendly, PDF & Email