Doma Aktualno FOTO: Zaradi napovedi mraza na Kum manj pohodnikov

FOTO: Zaradi napovedi mraza na Kum manj pohodnikov

Opozorila vremenoslovcev, da bo Slovenijo zajel polarni mraz, so botrovala manjši udeležbi na tradicionalnem novoletnem pohodu na Kum.

Tradicionalnega 35. novoletnega pohoda na Kum se je udeležilo manj pohodnikov kot v preteklih letih. Organizatorji so prepričani, da so temu botrovale napovedi o hudem mrazu, ki naj bi zajel Slovenijo. “Napovedi se niso uresničile, včeraj je bilo precej bolj hladno, kot je danes,” je ob začetku pohoda povedala predsednica Planinskega društva Kum Trbovlje Marjeta Bricl. Tudi tistih pohodnikov, ki jih napovedi niso prestrašile, nizke temperature niso zmotileso pa poskrbeli za primerno obutev in oblačila, na kar so organizatorji opozarjali že pred pohodom. “Več plasti oblečeš, pa gre.”

Gneče na poti ni bilo, kar je številnim udeležencem tudi ustrezalo. “Ravno primerna je današnja pot, nobene gneče, temperature pa so tudi dobre,” so povedali po poti. Na vrhu je bilo sicer okrog 9. ure minus 15 stopinj Celzija.

Glede na to, da je bil letos 2. januar znova dela prost dan, so se številni na Kum podali že na drugi dan novega leta. “Za letošnji pohod je bila odločitev o prostem 2. januarju sprejeta prepozno, a prihodnje leto se tradicionalni novoletni pohod na Kum zopet prestavi na svoj tradicionalni datum, torej 2. januar,” je povedala Marjeta Bricl.

 Fotogalerija:

 

Print Friendly, PDF & Email