Doma 1+1=2 Gooooool! Čas je za zasavski ženski nogomet!

Gooooool! Čas je za zasavski ženski nogomet!

Marjan Budiša

V tretje gre rado, verjamejo Trboveljčanke, ki so se združile v ekipo – polne zanosa, poguma in želje po uspehu. Igrale bodo nogomet, so odločene.

Prvi pogovori o ženskem nogometu so se začeli že pred 15 leti, a očitno takrat ni bil pravi čas za to. Dva poizkusa ženskega nogometa v Trbovljah preko kluba Rudar sta bila neuspešna in neresna. A danes je čas, da se zadeve odvijejo drugače, verjamejo članice skupaj s predsednikom Marjanom Budišo. Junija so začeli s prvimi treningi, poletje je bil čas za urejanje podrobnosti, jesen pa pomeni zanje velik začetek.

Kapetanka, Jadranka Košir.

Zame je to tretji poizkus” začetke trboveljskega ženskega nogometa na svoji lastni koži opisuje kapetanka Jadranka Košir, sicer zdravnica v trboveljski bolnišnici “prvič sem začela v novembru 2011, a smo že marca 2012 s treningi zaključile. Takratni trener zaradi službenih obveznosti ni uspel opravljati treningov. Naslednji poizkus je bil februarja 2015. Na začetku je trening obiskovalo po 12 – 14 deklet, nato le še 6. Šle smo na turnir v Doboj, ker nas je bilo premalo smo prosile še mame nogometašev, ki so imeli istočasno turnir. Po tem turnirju je ekipa dokončno razpadla.Letos maja pa je presenetil klic Marjana Budiše o ambiciozni ideji, kako ženski nogomet obuditi.

Turnir v Doboju

Pristojno ministrstvo jim je podelilo status delovanja v javnem interesu na področju športa, člani pa lahko samostojno odločajo o delovanju in prihodnosti kluba. O njihovi resnosti priča tudi dejstvo, da prejšnji teden, ko smo se z njimi sestali so bili Ženski nogometni klub Trbovlje, v petek so podpisali pogodbo z generalnim sponzorjem in so danes že ŽNK Trbovlje Peskokop Kepa.

Budiša: “Prej je ekipa bolj kot ne le vadila in posledično tekmovalnega naboja ni bilo, tudi resnih možnosti za preživetje ne. Sedaj bo vse drugače.”

Le 100 odstotno ženski nogomet

Zanima jih le 100 odstotno dekliški nogomet, zatrjujejo. Prostora za polovičarstvo ni, je odločen predsednik kluba Marjan Budiša. Prijavili so se v Žensko nogometno ligo Lepota in zdravje, kjer se bodo pomerili še z 10 klubi iz Slovenije. Cilji za letos so – igrati.

Dekleta bodo trenirala pod budnim očesom trenerja Hajrudina Ibrakića ter njegove pomočnice Tjaše Sotlar. Poleg ligašic pa bo klub že v jeseni sestavil tudi ekipe mlajših deklic od 5-8 in od 8-14 let. Dekleta si lahko ogledate že na prvem treningu, ki bo že ta četrtek na Rudarju ob 19.30 uri. Dobrodošel je vsak.

Edini ženski nogometni klub daleč naokoli

V Trbovljah so si zastavili cilj, da ženski nogomet pripeljejo na najvišjo točko. Šola nogometa za deklice bo potekala vsak teden, v septembru za vse brezplačno. Nogometni krožki za deklice prihajajo tudi v zasavske šole, kjer bodo najmlajšim že kmalu predstavili možnost, da so ženske lahko izjemne nogometašice.

ŽNK Trbovlje Peskokop Kepa je daleč naokoli edini ženski nogometni klub. Najbližji je v Celju, a tam pravzaprav igrajo futsal. V Trbovljah pa se držijo travnatih površin in klasičnega nogometa. Budiša, kot nam je zaupal, ne razmišlja o ženskem nogometu danes temveč o ženskem nogometu jutri, pojutrišnjem in čez deset let.

Print Friendly, PDF & Email