Doma Aktualno Hrastničani in Trboveljčani se ne morejo dogovoriti

Hrastničani in Trboveljčani se ne morejo dogovoriti

Fotografija je simbolična

Kljub temu, da to predstavlja večji obseg pokrivanja dejavnosti, kot ga hrastniški občini priznava zakonodaja, ter večji obseg kot ga hrastniškemu zdravstvenemu zavodu financira pogodba z ZZZS, so se v Zdravstvenem domu Hrastnik tudi v preteklem letu odločili za izvajanje oblike 24 – urne medicinske pomoči v obliki tričlanske ekipe z reševalnim vozilom, je pojasnila direktorica ZD Hrastnik Melita Žarn Tahirovič.

Sodelovanje s Trboveljčani?

Melita Žarn Tahirovič

“Da bi uredili problematiko financiranja nujne medicinske pomoči, smo se večkrat sestali z vodstvom ZD Trbovlje,” pravi Žarn Tahirovičeva. Z njimi so želeli doseči sodelovanje v smislu skupne organizacije nujne medicinske pomoči, a zaenkrat žal neuspešno. Zaradi menjave vodstva v trboveljskem zdravstvenem domu, so pogovori zastali, pojasnjuje direktorica.

So pa omenjeno tematiko, skupaj s prizadevanji za pridobitev mobilne enote reanimobila pri UC Trbovlje, predstavili Razširjenemu strokovnemu kolegiju za urgentno medicino pri Ministrstvu za zdravje, kot tudi pri Svetu regije.

Uspešno poslovno leto

V Zdravstvenem domu Hrastnik so v preteklem letu ustvarili dobrih 9.000 evrov prihodka nad odhodki, ki pa jih bodo namenili za pokrivanje izgub iz preteklih let, pojasnjuje direktorica Žarn Tahirovičeva. Poslovni rezultat je znak nekaterih dejavnikov z negativnim predznakom, in sicer slaba opredeljenost zavarovanih oseb, kar pomeni, da za delovanje ambulant ne prejemajo polnega plačila, ter izvajanje 24 urne nujne medicinske pomoči v večjem obsegu kot jo priznava pogodba z ZZZS.

Nadpovprečni pri nekaterih programih

So pa k ustvarjenim presežkom pripomogli nadpovprečna realizacija programa Dispanzerja za medicino dela, prometa in športa, uspešna realizacija programa denzitometrije, visoka realizacija programa fizioterapije ter sanitetnih in nenujnih reševalnih prevozov, nekoliko višje cene zdravstvenih storitev zaradi odprave varčevalnih ukrepov ter predvsem zaradi uspešne realizacije vseh programov do ZZZS, pove direktorica.

SORODNI ČLANKI:

Fizioterapija samo v dopoldanskem času in tako bo še ostalo

Print Friendly, PDF & Email