Doma Zasavsko Jubilejna uprizoritev božičnic

Jubilejna uprizoritev božičnic

Foto: Janez Mrak

Odpri mi oči… odpri mi ušesa… odpri mi srce… podari mi svojega Svetega Duha Gospod…
(iz molitve Matere Terezije)

Hm, kaj neki bi to bilo?

Božična uganka

Vsi, ki so si ogledali letošnje božične predstave skupine Rozalinda iz kisovške župnije, to vedo. Gre za božično uganko, ki so jo mladi preko božične zgodbe na poseben način posredovali gledalcem in s tem sporočali, kako je Bog prisoten v naših življenjih in skrbi za nas, le če mu odpremo svoje roke, oči, in končno srce za Ljubezen, ki nam jo podarja z Jezusovim rojstvom na božič.

Tudi tokrat smo pripravili lep program,  ki so ga s svetopisemskimi citati polepšali angelčki v zgodbi, za posebno vzdušje pa smo lahko prisluhnili milozvočnim melodijam domačih glasbenikov.

5 leto božičnih predstav

Letos je bilo za našo skupino posebno leto, saj smo slavili jubilej – 5 leto božičnih predstav v Kisovcu, za našega mentorja pa je to že 10 leto ustvarjanja božičnih zgodb. Večino izmed njih je po osebnem navdihu napisal sam. In kaj je lepše za pisatelja, da lahko sporočilo zgodb ponese med ljudi, še več, da ga ljudje sprejmejo in delijo naprej. To nam je tudi tokrat s skupnimi močmi uspelo.

Tako smo tudi letos pripravili 4 predstave: v Kisovcu smo na sveti večer pred obema polnočnicama razveseljevali v tamkajšnji cerkvi skupaj z domačim PZ in flavtistko Nežo Pirnovar. Na Štefanovo smo se tokrat podali v Kolovratu, kjer so nas gostoljubno sprejeli. ”Turnejo” pa smo uspešno zaključili s predstavo v DSO Izlake 27.decembra, kjer smo delili dobro voljo tamkajšnjim stanovalcem.

Tudi tokrat je bilo posebno, lepo predvsem pa naše skupno doživetje. Veseli smo, da lahko polepšamo praznične dni in narišemo nasmehe na obraze ljudi, ki nas radi pridete pogledat in podpret naša prizadevanja. To nam daje zagon, da z veseljem delamo še naprej za vas!

Zahvala pa tudi vsem, ki nas v teh letih kakorkoli podpirate pri delu in ustvarjanju. Zavedanje, da vas imamo, nas navdaja z upanjem in optimizmom.
Lepo preživete praznike in vse dobro v letu 2017, vam želijo otroci in mladi iz skupine Rozalinda!

Blaž Vozelj

Print Friendly, PDF & Email