Doma Aktualno Kakšne plače prejemajo direktorji zasavskih komunal?

Kakšne plače prejemajo direktorji zasavskih komunal?

Vas zanima, kateri šef zasavskih komunalnih podjetij dobi največjo plačo in kdo letno nagrado? Se župani res lahko skrijejo pred njihovimi zaslužki?

Milan Žnidaršič, direktor JP Komunale Trbovlje.

Največjo plačo prejema trboveljski Milan Žnidaršič, ki ima pod sabo tudi največjo vojsko – 97 zaposlenih. V njegovih 4.858,14 evrov bruto plače so vključeni vsi dodatki, višina njegove plače pa je odvisna od uspešnosti poslovanje. Kot so pojasnili v podjetju, variabilni del znaša največ 10 odstotkov, na višino plače pa vplivajo tudi leta.

Največ “komunalcev” v Zagorju in Trbovljah

Direktor Komunale Zagorje, Sandi Grčar.

Drugo mesto zaseda direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar, z 4.043,02 evri. Če komunala posluje uspešno, lahko direktor enkrat na leto dobi tudi variabilni del plače, ki znaša 10% letnih prejemkov, torej nekaj manj kot 5.000 evrov. Glede na zasavska komunalna podjetja sta zagorska in trboveljska največja zaposlovalca. V Zagorju je trenutno zaposlenih 90 delavcev.

Nives Venko

Edina ženska v svetu zasavskih komunal Nives Venko na mesec zasluži 3.756,46 evrov bruto, odgovorna je za 42 zaposlenih.

Podatke o plačah smo pridobili v vseh petih komunalnih podjetjih, vsi zneski so bruto in vključujejo vse dodatke (delovna doba, stopnja izobrazbe, potni stroški, malica …).

Direktor JP Komunala Radeče, Slavko Kočevar.

Najmanjša zasavska komunala s 30 redno zaposlenimi (in dva za določen čas) je v Radečah, kjer direktor Slavko Kočevar na mesec zasluži 3.478,21 evrov bruto. Dodatka za uspešnost, za razliko od ostalih, nima.

Litijska komunala odgovorila naknadno

KSP Litija, Roman Ciglar.

Sodeč po letnem poročilu na Ajpesu je KSP Litija lani imel 62 delavcev (od tega 3 za določen čas), povprečna bruto plača zaposlenega po kolektivni pogodbi v KSP Litija je za leto 2016 znašala 1.441 evrov. O plači direktorja pa v poročilu le, da je “direktor javnega podjetja edini član uprave in prejema plačo na podlagi Pogodbe o zaposlitvi” in da je ta skladna z zakonom.

DOPOLNJENO:

Litijska komunala nam je posredovala želene podatke, zato lahko zapišemo, da je drugi po višini plač, kot kaže, litijski direktor Roman Ciglar, ki prejema le fiksni del, pojasnjujejo v podjetju KSP Litija. Variabilni del se mu do sedaj še nikoli ni izplačal, niti se o tem ni odločalo. V preteklem mesecu je direktorjeva bruto plača znašala 4.413,04 evra, svoje storitve pa opravljajo v dveh občinah – Občini Litija in Občini Šmartno pri Litiji. 

Dejstvo, ki ga marsikdo ne ve, je, da direktorji javnih komunalnih podjetij zaslužijo več kot župani. Pred časom smo že pisali kakšne plače imata zagorski in hrastniški župan ter trboveljska županja. Več v spodnjem prispevku:

Kdo v Zasavju na mesec ‘potegne’ 10.000 evrov?

Print Friendly, PDF & Email