Doma Aktualno Kam na kresovanje

Kam na kresovanje

Foto: FB Kres Gabrsko

Držimo pesti za suho vreme na dan, ko bodo tudi po Zasavju zagoreli številni kresovi.

Na Kipah, v Gabrskem in v Retju

Foto: FB Kres Gabrsko

V Trbovljah so napovedane tri večje prireditve ob prižiganju kresa. Kres na Kipah bo v nedeljo, 30. aprila, z začetkom ob 19. uri. Obiskovalce bodo zabavali Manca Špik, Ping pong band in Delavska godba Trbovlje.

Prav tako v nedeljo, a že ob 17.30, se bo pričelo tradicionalno kresovanje v Gabrskem, in sicer z otroškim direndajem z gasilskim poligonom. Ob 19. uri sledi prižig otroškega kresa, pol ure kasneje pa presenečenje za obiskovalce. Veliki kres bodo prižgali ob 20.30.

Kres bodo v nedeljo v organizaciji Konjeniškega društva Trbovlje prižgali tudi v Retju. Začeli bodo ob 17. uri. “Če še ne veste kam, se nam pridružite. Ob druženju, pijači in jedači bomo tako naredili večer še lepši,” pravijo organizatorji in prosijo, da jim udeležbo potrdite najkasneje do 27. aprila, da bodo lahko zagotovili dovolj hrane in pijače. Participacija znaša 5 evrov.

V Hrastniku že 30-tič

Občina Hrastnik in Prostovoljno gasilsko društvo Prapretno vabita na jubilejno, že trideseto tradicionalno kresovanje v Prapretnem, v nedeljo, ob 18. uri. “Tokrat bomo poskrbeli tudi za najmlajše, saj bo otroke, dedke in babice zabaval MALI-BU, ki bo imel s seboj Boben in maskote. MALI – BU nas bo pričel zabavati ob 18. uri,” pravijo organizatorji. Nato bo na plesišče povabil ansambel Banovšek, zaigrala pa bo tudi Rudarska godba Hrastnik.
Večer bo s svojimi uspešnicami popestril Miran Rudan. Zažig kresa bo predvidoma ob 20.30. Na prireditvi bo postavljen tudi veličasten mlaj.

V Kisovcu bodo žgali tri dni

Foto: FB Kres Kisovec

Največje kresovanje v Zasavju pa obljubljajo v Kisovcu. Žgali ga bodo že od petka, 28. aprila, od 20. ure dalje, do ponedeljka, 1. maja, pravijo organizatorji, Šklab klub zasavskih študentov. Program se bo pričel v petek z Impro ligo v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje. V soboto, ob 20. uri, bodo nastopili Joker Out, Dr. Norium, THeWET 9 in Agro Rock. V nedeljo, ob 18. uri, bo zabaval Čarodej Toni v sodelovanju z DPM Zagorje. Koncert Kres Kisovec pa se bo začel v nedeljo, ob 20. uri. Nastopili bodo Chainbrake, Čaga Boys, Elvis Jackon in DY Zupi. Kres bodo prižgali ob 21. uri.

Print Friendly, PDF & Email