Doma Aktualno Kazen za predolgo odprt lokal

Kazen za predolgo odprt lokal

V petek se je ob 10.15 zgodila prometna nesreča, kjer je neznani voznik pri srečevanju trčil v vozilo oškodovanca in s kraja nesreče pobegnil. Ob 11.53 so policisti obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom, kjer so  kršitelju izrekli globo.

Nekaj čez 16. uro je občan našel mobilni telefon HTC desire, ki ga je občanka izgubila in si ga prilastil. Za neznancem zbirajo obvestila.

Na območju Brezje – Tlake v okolici Litije so v petek popoldan policisti so intervenirali po obvestilu občanke, da je pri teku po lokalni cesti mimo stanovanjske hiše k njej pritekel odvezan pes, ki se ga je ustrašila. Policisti so na kraju dogodka zbrali obvestila ter lastniku psa izrekli opozorilo skladno  določili Zakona o zaščiti živali.

V večernem času so zagorski policisti na območju Kisovca policisti pri nadzoru gostinskih lokalov ugotovili, da je en izmed gostinskih lokalov prekoračil obratovalni čas. Svoje ugotovitve bodo posredovali pristojnemu prekrškovnemu organu oz. pristojnim inšpekcijskim službam.

V soboto je bilo ob 6. zjutraj večkratnem kršitelju CPP zaseženo
neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja, prav tako pa je alkotest pokazal 1, 15 mg/l alkohola. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Na območju Litije so policisti v dopoldanskem času ukrepali ob kaznivem dejanju tatvine iz stanovanjske hiše. Policisti so od oškodovanca zbrali prva obvestila, samo preiskavo kaznivega dejanja pa bodo nadaljevali policisti pristojne PP Litija.

Zagorski policisti so v soboto intrvenirali še zaradi spora v
zasebnem prostoru. Po zbranih obvestilih so zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku z izdajo plačilnih nalogov.

Trboveljčanu so v nedeljo dopoldan zasegli prepovedano drogo konopljo. Sledi hitri postopek.

Na Podkum so v nedeljo prišli policisti zaradi obvestila o poškodovanju tuje stvari, osebnega vozila. Oškodovanec je zoper neznanega storilca podal predlog za pregon ter istočasno le tega tudi umaknil. O umiku predloga za pregon bo obveščeno pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Prometna nesreča 2. kategorije se je zgodila na RC 221 (odcep za Šemnik) – policisti so preiskovali prometno nesrečo II. PRipetila se je zaradi prekratke varnostne razdalje. V prometni nesreči sta dve osebi utrpeli lažje telesne poškodbe, povzročitelju pa je bil na kraju, zaradi ugotovljene kršitve ZPrCP, izdan plačilni nalog.

Print Friendly, PDF & Email