Doma Aktualno Kljub hrupu zelena luč za motokros progo

Kljub hrupu zelena luč za motokros progo

Motokros proga na Ojstrem je bila, s soglasjem takratnega vodstva trboveljske občine, postavljena že pred desetletjem. Dandanes so opozorila občanov glede hrupa postala tako pogosta, da so svetniki o zadevi razpravljali na zadnji občinski seji.

Anonimne pritožbe

Ker je bilo o progi in o tem, ali sploh sodi na območje Ojstra, že govora v občinskem svetu, pojavile pa so se tudi anonimne pritožbe občanov, je želela županja Jasna Gabrič pridobiti stališče občinskega sveta glede umestitve proge v prostor.

Svetniki so o progi razpravljali na zadnji občinski seji

Sklep, ki so ga pripravili na občini, podpira umestitev proge v prostor, a pod pogojem, da se opravijo potrebne meritve hrupa in izvedejo omilitveni ukrepi.

V Občinskem prostorskem načrtu občine Trbovlje iz leta 2015 je bil na območju, kjer se danes nahaja motokros proga, predviden poligon varne vožnje. Z vse večjo obljudenostjo območja od Ojstrega do Lakonce so na občini prejemali vse več odzivov, tako pozitivnih, kot tudi negativnih gledr uporabo motokros proge, pojasnjujejo na občini.

Zaradi hrupa so se pritožili tudi prebivalci Kleka, kar pomeni, da problem niso le bližnji stanovanjski objekti.

Na občini pravijo, da klub vseskozi korektno sodeluje z lastniki sosednjih športnih objektov, držali so se dogovorov z vodstvom Občine Trbovlje, pozimi so npr. na progi vzpostavili sankališče.

Progo bodo najprej legalizirali

Na občini so se odločili, da bodo določila v OPN prilagodili novim dejstvom. Progo je potrebno najprej legalizirati in pridobiti vse potrebne dokumente, česar se zavedajo tudi njeni lastniki in uporabniki. Klub naj bi že začel iskati predračune za izdelavo potrebne dokumentacije.

SORODNI ČLANKI:

Trboveljski 13-letnik osvojil prestižno nagrado

Print Friendly, PDF & Email