Doma Aktualno Ko bo, in če bo dovolj snega … Rajska čaka!

Ko bo, in če bo dovolj snega … Rajska čaka!

Snežni teptalec iz Rajske doline – smučišča na Kalu nad Hrastnikom – je pravkar na popravilu, saj dotrajano podvozje, kot smo že pisali, ni več omogočalo njegovega delovanja.

Začasna rešitev

Sredstva za remont, v višini dobrih 2000 evrov, je Smučarsko društvo Hrastnik, ob pomoči župana, pridobilo od sponzorjev, nam pove Ivan Potrata, predsednik društva. Popravilo bo končano predvidoma v prihodnjem tednu. Je pa to začasna rešitev, v prihodnosti bo potreben nakup drugega teptalca.

Leta 2015 so na smučišču izvedli remont vlečnice, ki je stal 20.000 evrov. Že takrat so se pogovarjali o tem, da bo Občina pomagala pri nakupu drugega teptalca, ko bo to potrebno, pojasni Potrata. Da je Občina pripravljena sodelovati pri iskanju rešitve in bo po svojih zmožnostih pomagala pri morebitni zamenjavi teptalca z drugim, rabljenim teptalcem, nam potrdi tudi župan Občine Hrastnik Miran Jerič.

Odvisni od količine zapadlega snega

Obratovanje smučišča Rajska dolina je odvisno tudi od vremenskih razmer, saj nimajo sistema umetnega zasneževanja. Zaradi teže teptalca, ki znaša pet ton, je potrebnih vsaj 30 centimetrov snega. Kadar je snega manj, pride v poštev “štamfanje”, pove Potrata. Si pa društvo prizadeva, da bi v prihodnosti uvedli sistem umetnega zasneževanja.

Ko bo dovolj snega …

Smučišče bo, če bo snega dovolj, odprto med tednom od 12. do 16. ure, med vikendi, ob praznikih ter v času počitnic pa od 9. do 16. ure. Cene smučarskih vozovnic pa se gibljejo od 6 do 10 evrov.

Upanje za Rajsko dolino na nitki

Print Friendly, PDF & Email