Doma Aktualno Komunala trenutno brez nadzornega sveta

Komunala trenutno brez nadzornega sveta

Komunala Trbovlje trenutno nima nadzornega sveta, organa, ki ga po zakonu mora imeti.

“V. d. direktorja Komunale deluje brez nadzora. Ali ni to protipravno?” se je po včerajšnji seji občinskega sveta spraševala občinska svetnica Alenka Forte (SDS) in dodala, da je to stanje zakuhala županja, ki je točko umaknila z dnevnega reda seje.

4 nadzorniki imenovani do konca leta

Jasna Gabrič

S tem pa se ne strinja županja Jasna Gabrič: “Ni brezvladja, komunala ima direktorja. Saj nadzorniki niso vsak dan na komunali. Njihovo delo je sprejem programa, pregled poročil, … to ni ogroženo.” 

Po besedah Gabričeve se držijo postopka, ki je jasen – ko nekomu poteče oziroma preneha mandat, se sestane Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja. “Vloge za nove člane nadzornega sveta bo komisija obravnavala danes, če jih bo potrdila, bodo svetniki o njih odločali na korespondenčni seji. Imenovani bodo do konca meseca.” Svojega člana bo do konca leta namesto Zorana Gračnerja, ki je že podal odstopno izjavo, imenovala tudi županja.

Gabričeva je poslala tudi pobudo o zamenjavi dveh nadzornikov, ki ju imenuje svet delavcev Komunale Trbovlje: “odločitev pa je v njihovih rokah,” pravi Gabričeva in predvideva, da se bo novo imenovani nadzorni svet komunale hitro sestal in nadaljeval z delom.

SORODNI ČLANKI:

Županja odgovarja Fortejevi

 

Print Friendly, PDF & Email