Doma Aktualno Letos pričakujejo že 800 tekačev

Letos pričakujejo že 800 tekačev

V Litiji bo v soboto, 10. junija, z začetkom ob 9. uri, potekal tradicionalni Litijski tek. Organizira ga Javni zavod za kulturo mladino in šport Litija kot eno osrednjih prireditev ob občinskem prazniku.

Vsako leto več tekačev

Tek bo potekal v različnih kategorijah in razdaljah od centra Litije po slikoviti naravi ob reki Savi proti Pogoniku in nazaj. “Število tekačev iz vse Slovenije hitro raste, v letu 2013 jih je bilo 350, letos jih pričakujemo okoli 800,” pravijo organizatorji. Med tekači je tek znan po dobri organizaciji, prijetni trasi in spodbudnem športnem vzdušju ob progi. Teka se udeležujejo tudi izvrstni slovenski tekači, med drugim aktualni podprvak v maratonu, Zagorjan Martin Ocepek.

Tekli bodo najmlajši, ekipe in posamezniki

Dolžina proge bo odvisna od kategorije, za katero se tekači odločijo – od 200 metrov (promocijski tek predšolskih otrok) do 10 kilometrov. Organiziran bo tudi tek za osnovnošolce. Ti v različnih kategorijah tečejo od 400 do 1700 metrov. Srednješolci tečejo na razdalji 3600 metrov. Organiziran je tudi tek ekip na razdalji 5600 metrov. Osrednji dogodek je tek na 10 kilometrov za vse starostne kategorije.

Podrobnejše informacije glede prijav, tras in kategorij so dosegljive TUKAJ.

Predstavitev izdelkov, društev, plesne točke …

Na prireditvenem prostoru v centru Litije bo poskrbljeno za dodatno ponudbo. Na stojnicah se bodo predstavili ponudniki izdelkov in storitev povezanih s športom, zlasti tekom: zdrava prehrana, športni copati, merjenje krvnega sladkorja … Predstavila se bodo tudi številna društva. Vzdušje bodo soustvarjali plesalci in plesalke Športnega društva NLP, ki bodo izvedli plesno točko pred vsakim štartom. Poleg njih so vsako leto glasne tudi navijaške skupine ekip društev, zavodov, podjetij.

Print Friendly, PDF & Email