Doma Aktualno Mednarodni športni spektakel v Trbovljah

Mednarodni športni spektakel v Trbovljah

V Športni dvorani Polaj se bo danes odvila košarkarska tekma mednarodnih razsežnosti.

V sklopu pripravljalne tekme se bosta pomerili ženski državni reprezentanci Turčije in Slovenije. Tekma se prične ob 20.30, vstop je prost. Pridružite se pri navijanju!

Prvi izpit pred domačo publiko

“Čaka nas prvi pravi izpit pred domačo publiko. Naredili bomo vse, da se prikažemo v najboljši luči. Pričakujem tudi reakcijo svojih igralk, saj nastopamo proti eni izmed najboljših ekip na svetu. Upamo na bučno podporno naših navijačev,” je pred tekmo s Turčijo dejal selektor Damir Grgić.

Navijače na prvo domačo preizkušnjo vabi tudi kapetanka Maja Erkić: “Pričakujem, da bomo na tem srečanju že bolj uigrane, saj je za nami že ciklus in pol priprav. Na treningih smo začeli delati na obrambi. Upam, da se bodo prvi sadovi pokazali že na tekmi proti Turčiji.”

Turkinje se trenutno nahajajo na 7. mestu svetovne jakostne lestvice. Nastopile so na šestih evropskih prvenstvih, leta 2011 pa so na omenjenem tekmovanju osvojile bronasto medaljo. Leta 2014 so na svetovnem prvenstvu osvojile četrto mesto, na zadnjem velikem tekmovanju (Eurobasket 2015) pa so zasedle peto mesto. Na letošnjem evropskem prvenstvu se bodo v prvem delu srečale z reprezentancami Belorusije, Italije in Slovaške.

Slovenska reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer se bo v skupini C pomerila z reprezentancami Francije, Grčije in Srbije. Evropsko prvenstvo bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke bodo svoje tekme igrale v Pragi.

Print Friendly, PDF & Email