Doma Aktualno Ministru predstavili razvojne načrte občine

Ministru predstavili razvojne načrte občine

Foto: Damir Kozolič, arhiv občine Zagorje

Zagorje je včeraj obiskal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki se je odzval povabilu predsednice Zveze kmetic Slovenije in Društva kmetic, žena in deklet Izlake – Mlinše – Kolovrat Irene Ule ter občine.

Ministru predstavili tudi načrte za letalski tehnološki park na Ruardiju

Minister Židan je svoj obisk začel z ogledom letališča Ruardi, kjer ga je sprejel zagorski župan Matjaž Švagan s sodelavci. V delegaciji ministra je bila tudi državna sekretarka Tanja Strniša.

Sprejema sta se udeležila tudi direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje Tadej Špitalar in vodja Aereforma Sašo Knez. Župan je ministru predstavil večje razvojne načrte zagorske občine, Knez pa idejno zasnovo vzpostavitve letalskega tehnološkega parka na Ruardiju.

Minister je nato obiskal ekološko kmetijo Medved in turistično kmetijo Pr’ Špan, obisk pa je zaključil z obiskom govedorejske kmetije Ule na Izlakah, kjer je potekala okrogla miza z naslovom Kmetijstvo v Zagorju, vloga in pomen kmečkih žena.

Ogledal si je tri zagorske kmetije

Okrogle mize sta udeležili tudi predstavnici lokalne pisarne Kmetijsko gozdarske zbornice Zavoda Ljubljana Teja Rozina in Janja Žagar, predsednica odbora za kmetijstvo pri zagorskem občinskem svetu Ana Režun, predsednik Zveze rejcev drobnice Slovenije Roman Savšek in številni drugi. Za kulturni program so poskrbele članice pevske skupine Klasek.

Print Friendly, PDF & Email