Doma Šport Na 48. Lučkinem pokalu domači plavalci osvajali odličja kot po tekočem traku

Na 48. Lučkinem pokalu domači plavalci osvajali odličja kot po tekočem traku

Plavalni klub Lafarge Cement se v soboto ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju, v katerem vztraja že deveto leto, že 48.-tič, toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, ki se ga je udeležilo 150 plavalcev iz 13-ih slovenskih klubov.

Na, za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport, so v dobrem vzdušju, ki ga je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

V odsotnosti nekaterih najboljših so bili v ospredju plavalci domačega kluba, saj so kot po tekočem traku osvajali najvišja mesta. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil Matija Može iz ravenskega Fužinarja pri fantih in Erin Rant iz Kranja pri dekletih, ki sta v seštevku treh najboljših rezultatov osvojila denarno nagrado.

V svetli luči so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 30 kolajn, kar nas je uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju.

Domači plavalci do odličij

Daša Krajnc, prva na 100 prsno, 200 prsno, 100 delfin, ter tretja na 50 delfin, Nika Todorovič, prva na 50 hrbtno, druga na 100 delfin, ter tretja na 50 prosto, Brina Rozina 2 x tretja na 50 in 200 prsno.

Pri fantih pa so na zmagovalni oder stopili Taj Zupančič za zmago na 50 prosto, ter 2 x na drugo stopničko v disciplini 200 prosto in 200 mešano, Lovro Koncilja je osvojil kar tri prva mesta na 50 in 100 hrbtno in 100 delfin, bron pa je osvojil na 50 delfin, Tim Dolanc je bil tretji na 100 prsno, Jan Lah Škrbec je osvojil drugo mesto na 50 prosto, Alen Firšt je po povratku v bazene osvojil zlato v svoji kategoriji na 100 hrbtno, srebro na 100 delfin, ter bron na 100 prsno in 400 mešano. Tilen Šintler je kljub izostanku treningov osvojil tri srebrne medalje in sicer na 50 prsno, 50 delfin in 100 prsno, brat Žiga pa je bil najuspešnejši v kadetski kategoriji, saj je v petih nastopih 50, 100 in 200 prosto, 50 prsno ter 100 delfin tudi petkrat slavil, ter tudi osvojil pokal v memorialni disciplini na 100 prosto v kategoriji kadetov.

Seveda pa si vse čestitke zaslužijo še Sara Isaković, Benjamin Badnjevič ter Mark Milar, ki jim je do odličij zmanjkalo le malo športne sreče. Nastopili so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

trener Darko Raušl

Print Friendly, PDF & Email