Doma Šport Naslov državnih prvakinj ostaja v Radečah

Naslov državnih prvakinj ostaja v Radečah

Mažoretna zveza Slovenije in društvo Laške mažorete, sta 13. in 14.maja 2017 v športni dvorani Tri lilije gostili državno prvenstvo mažoret, katerega se je udeležilo preko 800 tekmovalk iz 23 društev širom Slovenije. Radečanke so znova dokazale da sodijo v sam vrh mažoretne dejavnosti v Sloveniji. Z odličnimi koreografijami so tudi letos navduševale številne gledalce, navijače in sodnike, ter se kar 7-krat povzpele na zmagovalne stopničke.

Tribune so bile oba dneva polne navijačev in ljubiteljev mažoret, ki so z glasnimi vzkliki in športnim navijanjem dali dekletom še dodatno motivacijo za vrhunske nastope. Že prvi tekmovalni dan, v tekmovanju neformacij, so se radeška dekleta kar 6 krat uvrstila med najboljše 3 v državi. V kategoriji Solo kadet je ZALA ZUPAN osvojila odlično 3.mesto, drugo mesto je v kategoriji Solo junior zasedla ŽANA JONOZOVIČ, v kategoriji Solo senior pa REBEKA JAHN. Med solistkami je na najvišjo stopničko znova stopila EVA NOGRAŠEK, tokrat prvič v konkurenci seniork.  Oranžna barva je prevladovala tudi v kategoriji Par senior, kjer sta SARA POTISEK IN TJAŠA TROŠT zasedli 2.mesto,  EVA NOGRAŠEK IN ŽANA JONOZOVIČ pa sta zaokrožili popolno prevlado Radečank med seniorskimi pari in v Radeče ponesli še en naslov državnih prvakinj. V kategoriji Par kadet sta nastopili tudi KARIN MORINC IN TAJA KEBER in zasedli odlično 4.mesto, v kategoriji junior pa se je NINA ĐOGIĆ RUGOLE povzpela na prav tako odlično 5.mesto. V sobotni kategoriji »Prvi korak« so tekmovale tudi najmlajše radeške cici mažorete in dosegle 6 zlatih medalj ( Z.Šeško, T.Pinoza, S.Zorec, L.Plahuta, L.Gnjidič, K.Medved ), 3 srebrne medalje ( N.Bajda, N.Krajšek, J.Rozman ) in 1 bronasto medaljo ( A.Ramoveš ).

V nedeljo je sledilo še elitno tekmovanje med skupinami. Tekmovanje skupin je potekalo v dveh delih. V dopoldanskem času so se ekipe pomerile v paradi, popoldan pa je sledilo še sklepno dejanje, vrh državnega prvenstva – tekmovanje skupin v figurativi. Seniorska skupina je po sanjskem lanskem letu, ko je suvereno dosegla naziv državnih in evropskih prvakinj, tudi tokrat znova prepričala sodnike in v najelitnejši kategoriji stopila na najvišjo stopničko. Odlično se je odrezala tudi Skupina kadet, ki je v izredno močni konkurenci 11 ekip dosegla končno 4. mesto.

V Radečah so ponosni na dekleta, ki znova in znova navdušujejo z odličnimi koreografijami in energijo. Omenjene rezultate so dosegle s trdim delom in vztrajnostjo, pomembno vlogo pri vsaki zmagi pa seveda igrajo tudi vsem poznani oranžni radeški navijači. Seveda pa priklon tudi radeškim trenerkam in celotnemu vodstvu; brez njihove vztrajnosti in odličnega dela, bi bili ti dosežki težje dosegljivi.  Dekleta so si s temi vrhunskimi rezultati zagotovila tudi  vstopnico za nastop za Evropsko prvenstvo, ki bo letošnje leto prvič potekalo v Sloveniji in sicer med 07. in 10. septembrom v Laškem.

Print Friendly, PDF & Email