Doma Aktualno Nov “stroj” za gasilce z novim imenom

Nov “stroj” za gasilce z novim imenom

V letošnjem letu Prostovoljno gasilsko društvo Hrastnik obeležuje zavidljiv jubilej - 130 let delovanja.

Fotografije: arhiv PGD Hrastnik

Novo gasilsko vozilo AC 35/60 je pred dnevi prispelo v roke hrastniških gasilcev. Zamenjalo bo dotrajano, 36 let staro vozilo, nam pove Andrej Ferk, predsednik PGD Hrastnik.

Nič več Hrastnik – mesto

Podpis pogodbe za dobavo vozila novembra lani

Poleg novega vozila so se v društvu odločili še za “novo” ime. PGD Hrastnik – mesto so preimenovali v PGD Hrastnik. Spremembe so bile predstavljene in potrjene na aprilskem izrednem občnem zboru. Vzporedno so se odločili tudi za nov logotip društva, katerega idejno zasnovo je zasnoval Slavko Draksler, za upodobitev in oblikovanje pa je poskrbel Uroš Meserko.

Člani PGD Hrastnik so že leta 2013 pričeli s postopno energetsko sanacijo gasilskega doma. V kratkem planirajo ureditev prednjega dela gasilskega doma, ki bo v novi podobi zasijal na fotografiji v biltenu, ki bo izdan ob letošnji obletnici.

Slavnostna proslava

V petek, 16. junija, ob 17. uri, bo v Delavskem domu v Hrastniku potekala proslava v počastitev 130. obletnice delovanja društva.

Na proslavi bo potekala slavnostna akademija, ob 19. uri pa bodo gasilci v športnem parku na Logu slavnostno prevzeli novo gasilsko vozilo. Sledila bo pogostitev in zabava z Modrijani.

SORODNI ČLANKI:

Po 130 letih težko do novih članov

Print Friendly, PDF & Email