Doma Aktualno Nove tone odpadkov za tretje odlagalno polje

Nove tone odpadkov za tretje odlagalno polje

Uporabno dovoljenje za tretje odlagalno polje CEROZ pričakuje v kratkem, pove Vili Petrič, direktor CEROZ-a ter doda, da tretje odlagalno polje večjih sprememb ne bo prineslo, saj je v preteklosti že poskusno obratovalo.

Jeseni obdelovali 25.000 ton odpadkov

Vili Petrič

Bodo pa s spremembo okoljevarstvenega dovoljenja izkoristili polno kapaciteto sortirnice suhe frakcije, kar pomeni 25.000 ton obdelanih odpadkov. Vloga za spremembo dovoljenja je trenutno v obdelavi na ministrstvu, pove direktor, ki računa, da bodo jeseni njihove kapacitete zapolnjene in bodo tako obdelovali 25.000 ton mešanih komunalnih odpadkov.

Kot je na zadnji hrastniški občinski seji pojasnil Petrič sta najprej na vrsti izvedba monitoringa in pa pridobitev dovoljenja za tretje odlagalno polje. Drugo odlagalno polje je namreč zapolnjeno in bodo začeli z njegovim zapiranjem, nekaj odpadkov pa so tudi že odložili na tretjem odlagalnem polju.

Uvažanje odpadkov in ekologija

Gregor Pajič

Ali je odlaganje smeti iz celotne regije, hkrati pa še uvažanje smeti iz območja Nove Gorice, naložba v ekologijo se je na seji spraševal svetnik Gregor Pajič, svetnik Marko Funkl pa še opozoril na problem, kako zmanjševati promet v občini, hkrati pa s številnimi tovornjaki uvažati smeti na CEROZ.

Stvar je v tem, da je država ob snovanju operativnega programa delovanja odlagališč predvidevala, da se bo količina odpadkov z leti povečevala, a se, ravno obratno, zmanjšuje, je pojasnil Petrič.

Print Friendly, PDF & Email