Doma Aktualno Novi lastnik obnavlja tovarno in obljublja zaposlitve

Novi lastnik obnavlja tovarno in obljublja zaposlitve

Še ena propadajoča trboveljska lokacija dobiva novo vsebino – prostori nekdanje Tovarne pohištva Trbovlje, ki so konec lanskega leta dobili novega lastnika, cerkniško podjetje Eurobox.

10 novih zaposlitev

Po besedah direktorja Euroboxa Damjana Krajca so se lotili ureditve bivše hale, ki je potrebna temeljite prenove: “leta propadanja se poznajo na objektu, vendar jih nameravamo kmalu napolniti z dodatno proizvodnjo.”

Na lokacijo Tovarne pohištva Trbovlje bo podjetje Eurobox preneslo del obstoječe proizvodnje, vse to vključuje tudi postavitve novih strojev in dodatna delovna mesta. “Že od leta 2016 povečujemo število zaposlenih v PE Trbovlje. V letošnjem letu bomo zaposlili 5 ljudi, prav tako v letu 2018,” obljublja Krajc.

Podjetje Eurobox, ki proizvaja kartonsko embalažo iz valovitega kartona, trenutno zaposluje 111 ljudi. Sedež podjetja je v Podskrajniku pri Cerknici, od leta 2012 pa imajo P. E. v Trbovljah, kjer izdelujejo posebno embalažo. V zadnjih letih dosegajo veliko rast obsega poslovanja, zato na obeh lokacijah povečujejo proizvodnjo in prostor.

Cilj: samostojna lokacija s posebnimi programi kartonske embalaže

Iskali bodo kadre za delo v proizvodnji ki so samostojni, da opravljajo delo na strojih. “Za naše kadre že dolgo ni več šol, zato jih izobražujemo sami, preko delovnega procesa. Potrebovali bomo kadre za spremljanje kvalitete izdelkov in materialov, pa tudi kadre za okrepitev našega design oddelka,” pravi Krajc: “Naš cilj vsekakor ostaja jasen: v Trbovljah želimo imeti samostojno lokacijo s posebnimi programi kartonske embalaže.”

Print Friendly, PDF & Email