Doma Šport Odličen prvi nastop mladih plavalcev

Odličen prvi nastop mladih plavalcev

26. mednarodni miting Miklavž je 25. novembra tivolski bazen zapolnil z nekaj več kot 420 tekmovalci.

Tekmovanje je postreglo s skoraj 1.600 starti in zaključnimi finalnimi obračuni. Sodelovalo je 23 domačih klubov in po en klub iz Hrvaške in Srbije. Iz Trbovelj so se ga udeležili Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič in najmlajša, Sara Isakovič.

Prvi nastop za Saro

Kljub izredno kratkem treniranju v vodi, saj so bili zaradi prenove hrastniškega bazena primorani opravljati oktobra le suhe treninge, so trije mladi plavalci več kot odlično opravili svoj prvi nastop v tej zimski sezoni.

Sara Isakovič je svoj prvi nastop izven Trbovelj, saj je do sedaj nastopila le na domačem Lučkinem pokalu, izvedla suvereno. V vseh štirih disciplinah: 50 delfin, 100 hrbtno, 50 prsno in 100 m prosto, je odplavala brez diskvalifikacije, z uvrstitvami okrog 60. mesta. Njen najboljši nastop pa je bil v disciplini 100m hrbtno, na 54. mesto.

Taj na 6. mestu naj plavalcev

Po pričakovanjih, sta svoje nastope v vseh disciplinah, upravičila tudi izkušenejša plavalca Jan Lah Škrbec in Taj Zupančič. Vse nastope sta opravila brez diskvalifikacij, s popravki svojih najboljših dosežkov oziroma z minimalnimi zaostanki, izmerjenimi v nekaj desetinkah. Jan je svoje najboljše uvrstitve dosegel v disciplinah 100 m hrbtno, ko je dosegel 48. mesto, in 50 m delfin, uvrstil se je na 41. mesto.

Taj si je s svojimi uvrstitvami: 11. mesto na 100 m hrbtno, 10. mesto 50 m prsno, 7. mesto 50 m delfin in 6. mesto na 100 m prosto in seštevkom točk, ki jih je prejel zanje, priboril finalni obračun na 100 m mešano. Med 8 naj plavalcev svoje kategorije, se je uvrstil kot 7 in kljub utrujenosti, pozni uri, z borbenostjo, novim osebnim rekordom in z osvojenim 6. mestom zaključil dan.

trener Darko Raušl

Print Friendly, PDF & Email