Doma Aktualno Optična omrežja v gradnji po Zasavju

Optična omrežja v gradnji po Zasavju

Občina Trbovlje in Telekom z roko v roki gradita optično omrežje, ki bo občanom omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo televizijsko sliko. Izgradnja, kot predvidevajo na Telekomu, naj bi bila zaključena do konca tega leta.

Trenutno kopljejo na Dobovcu in na Vreskovem

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udar strele, pojasnjuje Nataša Osolnik iz Telekoma Slovenije, kjer priporočajo krajanom, da se za prehod na optiko odločijo že v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom.

Kdo ima optiko v Zasavju?

Optična omrežja trenutno v gradnji (vir: Telekom)

Optiko v Trbovljah trenutno koristijo na Gimnazijski, na Kešetovem, v Lokah, na Mestnem trgu, Obrtniški cesti, Opekarni, Rudarski cesti, Šuštarjevi koloniji, Trgu Franca Fakina, Trgu revolucije, Trgu svobode, Ulici 1. junija in na Sallauminesu.
Hrastničani se na optiko lahko priklopijo na Cesti 1. maja, cesti 3. julija, na Logu, Naselju Aleša Kaple, Novem logi, Pot Vitka Pavliča, Trg Franca Kozarja, Ulici mladih borcev in Veličkovi cesti.

Na Cesti 9. avgusta, Cesti Borisa Kidriča, Cesti zmage, na Polju in Ulici talcev pa lahko ugodnosti optičnega omrežja koristijo občani Zagorja.

Print Friendly, PDF & Email