Doma Aktualno Otroke bo naučil, kako si sami naredijo računalniško igrico

Otroke bo naučil, kako si sami naredijo računalniško igrico

Trboveljčan ima veselje do učenja otrok.

Sodobna tehnologija je otrokom danes položena v zibelko, česar se dobro zaveda tudi Slavko Garantini, ki je pripravil tečaje programiranja za osnovnošolce.

Ne potrebujejo predznanja, pravi Garantini, ki bo v letošnjem šolskem letu otroke, od 8 do 15 let naučil programiranja. Otroke ne zanima dolgočasna teorije, radi bi sami znali kaj narediti, pravi. Zato je tečaj pripravil tako, da bodo njegovi učenci sami ustvarili svojo računalniško igrico.

Se sliši zanimivo? To pa še ni vse!

In, da bo tečaj še toliko bolj zanimiv bodo vključili posebno uro programiranja robota, ki bo delal to, kar mu bodo otroci “naročili”.

V trboveljskem katapult bodo otroci vsak teden naredili nekaj novega. Skupine bodo majhne, obljublja tehnološki navdušenec Slavko, ki želi svoje znanje prenesti na mlajše generacije in jim približati programiranje.

Skozi zabavne ure z individualnim pristopom se bodo njegovi mali tečajniki naučili osnov programiranja, kjer je “veliko logičnega razmišljanja in spoznavanja, kako sodobne naprave delujejo”, pojasnjuje Slavko. Vsekakor pa bodo osvojili tudi varno rabo interneta in vse to na zabaven način.

Če imate tudi vi doma osnovnošolca, ki ga programiranje zanima, ga lahko prijavite na tečaj, ta bo potekal vsak torek ali četrtek od 17. do 18. ure, zanj pa boste vsak mesec odšteli 25 evrov.

Slavka lahko kontaktirate preko elektronske pošte: info@kamplc.si ali na telefonsko številko 040 195 251.

Print Friendly, PDF & Email