Doma Šport “Pa jo imamo!”

“Pa jo imamo!”

“Pa jo imamo!”, se je zaslišalo. Lovro Koncilja, Taj Zupančič, Jan Lah Škrbec in Mark Milar, štirje in hkrati edini tekmovalci v kategoriji mlajših dečkov, so se prav otroško veselili svoje prve medalje v štafetnem plavanju. Klub bronastem lesku, je bila vredna zlata.

Prva medalja v štafetnem plavanju

Tako se je mednarodni plavalni miting 4. junija v Brestanici zapisal vsem štirim v trajen spomin. Da pa fantje ne tavajo sami po tekmah, je poskrbela še Brina Rozina, ki je svoje nastope opravila kot edina predstavnica nežnega spola.

Poleg že omenjene medalje v štafeti 4×50 m prosto, so si plavalci priborili še nekaj lepih rezultatov in odličij v individualnih nastopih. Vsi so nastopili na vseh štirih 50 metrskih tehnikah.

Do odličij tudi v individualnih nastopih

Tako je Brina opravila svoje nastope z 12. mestom na 50 m prosto, 11. na 50 m hrbtno, 10. na 50 m prsno in 5. na 50 m delfin. Mark se je uvrstil na 25. mesto v prsni, 20. v prosti in 15. v hrbtni tehniki. Jan je svoje nastope zaključeval vedno med prvo deseterico, stopničkam pa je bil najbližje v disciplini 50 m delfin, in sicer na 6. mestu. Na 50 prsno je osvojil 10. mesto, na 50 m hrbtno 9. in na 50 m prosto 8. mesto.

Prav tako je na 8. mestu svoj prvi nastop na 50 m prsno zaključil Taj, ki pa se je v ostalih svojih nastopih vzpenjal mesto po mesto višje: 50  m hrbtno 5. mesto, 50 m delfin, nehvaležno četrto in končno drugo mesto in srebro, na 50 m prosto. Lovro je začel postopno, ter na 50 m prsno osvojil 9. mesto, nadaljeval s 6. mestom na 50 m prosto ter zaključil tekmovanje kot dvakrat bronasti: v disciplinah 50 m delfin in 50 m hrbtno.

Brestanica nam bo ostala v lepem spominu, vendar pa se je potrebno v športu pripravljati za prihajajoče izzive. Tako nas naslednji vikend čaka tekmovanje v Ravnah na Koroškem, 17. junija pa domača tekma, 48. Lučkin pokal, kamor ste vabljeni vsi ljubitelji in simpatizerji plavalnega športa.

trener Darko Raušl

Print Friendly, PDF & Email