Doma Aktualno Parkiral kar na avtobusnem postajališču, stalo ga bo 40 evrov

Parkiral kar na avtobusnem postajališču, stalo ga bo 40 evrov

Fotografija je simbolična.

Zagorski policisti so včeraj popoldan na glavni cesti pri Renkah preiskovali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V prometni nesreči je nastalo okrog 100 evrov materialne škode, dva izmed udeležencev prometne nesreče pa so na kraju oskrbeli reševalci iz ZD Litija. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji in ker vozilo ni imelo predpisane zimske opreme.

Poškodovali avte na parkirnem prostoru

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru in pobegu na parkirišču na Trojanah. Opravili so ogled vozila, nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode.  Policisti zbirajo obvestila, da izsledijo povzročitelja.

V večernem času na območju Zagorja so bili policisti obveščeni o poškodovanju vozila na parkirnem prostoru. Neznani storilec je poškodoval lak na vozilu oškodovanke, ki pa je predlog za pregon kaznivega dejanja zoper neznanega storilca umaknila. Policisti bodo o umiku predloga za pregon obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V jutranjih urah so na območju Hrastnika pri Trojanah policisti obravnavali kršitev nepravilnega parkiranja na avtobusnem postajališču na “vrhu Trojanskega klanca” ter na nepravilno parkiran osebni avtomobil namestili obvestilo o prekršku.

Ustavitev in parkiranje sta prepovedana na zaznamovanem mestu na vozišču ali na zaznamovani niši, ki je rezervirana za avtobuse ali avtotaksi vozila. Zaradi vstopa ali izstopa potnika, je dovoljena ustavitev na postajališču, ki je zunaj vozišča, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 40 evrov.

Print Friendly, PDF & Email