Doma Aktualno Pestri dnevi za zasavske policiste

Pestri dnevi za zasavske policiste

Policijska kronika od 29. 4. do 2. 5. 2017. Policisti so poleg drugih rednih nalog opravili še:

PP Trbovlje:
NEDELJA:
– v večernem času so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do kršitve  javnega  reda  in  miru  v  zasebnem prostoru. Kršitelju bo zaradi kršitve izdan plačilni nalog.
–  v  nočnem  času  so policisti intervenirali v Trbovljah zaradi kršitve v zasebnem prostoru (glasna glasba)

PONEDELJEK:
– obveščeni so bili o poškodvanu vozila, in sicer je neznani storilec preko noči na parkirišču v Trbovljah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in poškodoval pnevmatiki ter s tem lastnika oškodoval za približno 200 EUR.
–  v  nočnem  času  so  bili  obveščeni  o  še  enem  poškodvanju vozila na parkairišču  v Trbovljah, pri čemer je bilo poškodovano vetrobransko steklo in s tem oškodoval lastnika za približno 200 EUR.

TOREK:
–  neznani   storilec je na bencinskem servisu v Trbovljah natočil za 8 evrov goriva  in  s  kraja odšel, ne da bi poravnal račun. Policisti nadaljujeo z zbiranjem obvestil
–  v  Trbovljah  je  bil  pri kontroli prometa ustavljen 41-letni državljan Nizozemske,  ki  je  vozil  osebni  avtomobil  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja,  zaradi  česar  mu  je  bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na prstojno sodišče.

PP Hrastnik:
PETEK:
–  v  popoldanskem  času  so bili policisti obveščeni o zaparkiranju dovoza pred  trgovino  v  Hrastniku.  Ob  prihodu  policistov  je  voznica  vozilo umaknila, izrečeno ji je bilo opozorilo

SOBOTA:
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru  v zasebnem prostoru. Kršiteljica je bila predana zdravstvenemu osebju in  hospitalizirana  ( ni bila poškodvana). Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti ustrezno ukrepali

NEDELJA:
–  v  popoldanskem  času  so  bili  policisti  obveščeni o domnevni kršitvi javnega  reda  in miru v zasebnem prostoru. Kršitve na kraju policisti niso zaznali

PONEDELJEK:
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru  v zasebnem prostoru. kršiteljica je bila predana zdravstvenemu osebju in hospitalizirana ( ni bila poškodovana). Kršitve policisti niso ugotovili.

TOREK:
– v večernem času so policisti občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Omenjena snov je bila poslana v analizo. Po prejetih rezulatih sledi prekrškovni postopek

PP Zagorje ob Savi:
28. 4. 2017 (petek)

– regionalna cesta I. reda št. 221 (odsek Zagorje – Bevško) – policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s samoudeležbo. Na kraju so skladno z določili ZPrCP odstopili od ugotavljanja dejstev in okoliščin prometne nesreče ter udeleženki izdali potrdilo.
– Zagorje ob Savi v dopoldanskem času – policisti so bili obveščeni o tatvini barvnih kovin v eni izmed pravnih oseb v Zagorju ob Savi. Policisti so na kraju zbrali prva obvestila ter opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, svoje ugotovitve pa bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

29. 4. 2017 (sobota)

– Kisovec v popoldanskem času – policisti so občanu zasegli predmet za katerega sumijo, da gre za predmet prirejen za napad. Zasežen predmet je poslan v analizo in v primeru, da se potrdi da gre za predmet namenjen za napad, bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku z izdajo odločbe o prekršku prekrškovnega organa Policijske postaje Zagorje ob Savi.
– Izlake v popoldanskem času – policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom na parkirišču. V cilju izsleditve neznanega voznika (povzročitelja) in vozila bo zoper njega uveden postopek o prekršku. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.
– Zagorje ob Savi v nočnem času – policisti so pri nadzoru prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je le tega vozil pod vplivom alkohola ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo na podlagi določil ZPrCP ter zoper njega uveden postopek o prekršku na OS Trbovlje, zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola pa mu je bil izdan plačilni nalog.

30. 4. 2017 (nedelja)

– Bevško – policisti so bili obveščeni o nepravilnem parkiranju voznika osebnega avtomobila. Kršitelju je bilo izdano obvestilo o prekršku.

1. 5. 2017 (ponedeljek)

– Čemšenik v večernem času – policisti so pri nadzoru prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, prepovedana nadaljnja vožnja ter zoper njega uveden postopek o prekršku na OS Trbovlje
– v nočnem času na območju Zagorja ob Savi – policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, v zvezi dogodka pa policisti še zbirajo potrebna obvestila za uvedbo postopka o prekršku zoper kršitelja.

2. 5. 2017 (torek)

– na PP Zagorje ob Savi se je zglasil občan ter naznanil, da ga je 1. 5. 2017 v Kisovcu udarila neznana oseba zaradi česar je poškodovan. Policisti so sprejeli Zapisnik o sprejemu predloga za pregon ter še zbirajo obvestila o naznanjenem kaznivem dejanju, svoje ugotovitve pa bodo posredovali pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

Print Friendly, PDF & Email