Doma Zasavsko Petič po obronkih Hrastnika

Petič po obronkih Hrastnika

Planinci Društva invalidov Hrastnik smo z nestrpnostjo čakali dan, ko se bomo spet podali na naše planinske pohode.

Vremenska napoved za teden, v katerem smo se nameravali odpraviti na pohod, je bila več kot aprilska. Dež, sonce, pa tudi sneg so napovedovali. Odločili smo se, da se na pohod odpravimo v torek, 25. junija.

Zbrali smo se na tržnici. Prišlo nas je dvanajst korajžnih. Najbrž bi prišel še kdo, če ga od tega ne bi odvrnila slaba vremenska napoved.

Pohod smo začeli na tržnici in ga nadaljevali po dolini Bobna. Razmišljali smo, kako lepa je ta soteska. Če bi imela urejen pločnik, bi bila lahko idealno sprehajališče. Že smo bili pri »Rinaldu« in se  usmerili desno proti Čečam oz. Katarini. Par kapelj nas ni ustrašilo, da ne bi nadaljevali poti. Prečudoviti pogledi proti Kalu in Mrzlici so nas navduševali ves čas poti. Hodili smo že skoraj dve uri in pri cerkvi na Katarini smo malo počili in pojedli. Nihče ni bil utrujen. Načrtovali smo izlet za naslednji mesec. Podali se bomo na Mariborsko Pohorje, od hotela Bellevue do Ruške koče oz. Areha in nato proti Mariborski koči.

Polni optimizma smo priklicali še sonce. Nadaljevali smo proti cerkvi sv. Marka, čez Ojstro proti Pleskem. Kar nekaj pohodnikov po tej poti še ni hodilo.

Na sedlu med Trbovljami in Hrastnikom, pri strelišču,  smo opazovali kako se spreminja okolica  in nastaja področje, ki ga bomo lahko uporabili tudi za različne športne aktivnosti. Trenutno so tam najbolj aktualne ribiške aktivnosti in sprehodi. V Pleskem smo s pogledom še enkrat prehodili vso pot, ki je bila dolga cca. 14 km. Ker smo hodili počasi, se pogovarjali in načrtovali, je hoja minila hitro. Še zaslužena kava v Kokos baru in vsak je odhitel po svoje.

Se vidimo na izletu na Mariborsko Pohorje v sredo, 31.maja! Pridite, lepo se bomo imeli.

Zapisala: A. Zvonka Zupančič

Foto: Peter Lamovšek

Print Friendly, PDF & Email