Doma Šport Pogumno so se pomerili s starejšimi konkurenti

Pogumno so se pomerili s starejšimi konkurenti

Velenjski Plavalni klub je 20. maja organiziral že 30. Mariničev memorial, posvečen tragično preminulemu velenjskemu plavalcu.

V dopoldanskem delu je tekmovanje namenjeno najmlajšim tekmovalcem, v popoldanskem pa je namenjen tekmovanju invalidov in plavalcem s posebnimi potrebami.
V jutranjem delu je organizator privabil približno 170 plavalcev in plavalk iz kategorij mlajših dečkov in deklic ter dečkov in deklic.

Iz Trbovelj so se mitinga udeležili Lovro Koncilja, Jan Lah Škrbec in Taj Zupančič.
Navkljub maloštevilnosti in mladosti, so naši plavalci odlično opravili svoje poslanstvo.

Vsi trije mušketirji so se pogumno pomerili z eno oziroma dve leti starejšimi konkurenti ter dosegli naslednje rezultate: Jan je nastopil na 100 m mešano in 50 m delfin, ter osvojil 19. in 14. mesto, Lovro je poleg že omenjenih dveh disciplin, kjer je zasedel 17. in 13. mesto, odplaval še 100 m hrbtno in zasedel 4. mesto. Za opravljen nastop je prejel diplomo za 2. mesto v mlajšem letniku.

Najmlajši Taj pa je dokazal, da leta niso merilo ter svoje štiri nastope pospremil s štirimi, občutno izboljšanimi osebnimi rekordi. Uvrstil se je na skupno 8. mesto na 50 m prsno, 6. na 100 m mešano, 4. na 50 m delfin in 3. mesto na 100 m prosto. V disciplinah 50 m delfin, 100 m prosto in 100 m mešano pa je vsakič prejel tudi diplomo za 2. mesto v mlajšem letniku.

trener Peter Zupančič

Print Friendly, PDF & Email