Doma Aktualno Policisti na preži, ‘nulanula’ voznikom nagrada

Policisti na preži, ‘nulanula’ voznikom nagrada

Danes se začenja akcija ‘Slovenija piha 0,0’, v kateri policisti poostreno nadzirajo voznike, ali so pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcija se bo zaključila v nedeljo, 12. novembra.

Ne le koliko so napihali, ampak tudi kje so pili

V tednu pred Martinovim bodo aktivnosti akcije usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in na kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi.

Policisti bodo preizkus alkoholiziranosti oziroma hitri test za droge odredili vsem kršiteljem, ki bodo s hujšim prekrški, kot so na primer prehitra vožnja, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti, ogrožali varnost drugih prometnih udeležencev.

Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola – preverjali bodo, v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci morebitnih hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Če boste napihali 0,0, vas bodo nagradili!
Prejeli boste kupon, s katerim si lahko na www.nulanula.si zagotovite vstopnice za skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu, ki bo 28. novembra v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Na terenu tudi inšpektorji

Akcija ‘Slovenija piha 0,0’, ki jo že drugo leto zapored organizira Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami, želi spodbujati prometno varnost. Aktivnosti bodo v tem času izvajale tudi inšpektorske službe. Na terenu bodo zdravstveni, delovni in tržni inšpektorji, aktivni pa bodo tudi predstavniki nevladnih organizacij kot so Zavod Vozim, Varna pot in Drogart.

Print Friendly, PDF & Email