Doma Aktualno Postavila čudovito zimsko pravljico

Postavila čudovito zimsko pravljico

Vožnja do pravljične dežele ni več tako daleč. Svojo malo zimsko pravljico je na Dolu pri Hrastniku ustvarila Jolanda Podmenik.

“Vesela sem, če lahko razveselim mimoidoče,” pravi cvetličarka, ki je najbolj navdušena, ko se ob postavitvi pred lokalom ustavijo najmlajši in se ne morejo načuditi, kaj vse skriva njena umetnica.

Sobota in nedelja rezervirana za razstavo in pogostitev

To pa še ni vse, kar ima Dolanka za pokazati. Zadnje dva tedna je vsak dan do pozne nočne ure pripravljala in ustvarjala adventne venčke, ki jih bo postavila na razstavo že to soboto od 8. do 18. ure in v nedeljo med 8. in 14. uro. Oči bodo imele kaj videti, vsekakor pa bo poskrbljeno tudi za pijačo in prigrizke, obljublja nadebudna umetnica.

Obiščite Joli v soboto, 2. decembra, od 8. do 18. ure in v nedeljo, 3. decembra, od 8. do 14. ure!

Delala je po trenutnem navdihu, nam zaupa, izhajala pa tudi iz želja in okusov strank, s katerimi se srečuje vsakodnevno. “Uporabila sem različne umetne in naravne materiale, se lotila raznih stilov in kombinirale vse mogoče barve. Pa tudi cenovni razredi so zelo različni” zaključi naša sogovornica, ki pogosto pripravi dekoracijo tudi takšnim, ki sami opišejo, kaj bi radi. In takšnih je vedno več, pravi.

Na razstavi najmanj 100 venčkov

Neverjetnih 100 venčkov smo našteli, ko smo Jolando ujeli pri zadnjih pripravah. Pripravila je tudi okrasne venčke za vrata in okna ter čudovita novoletna okrasja. “Brez slovenske božične zvezde ob novem letu ne gre” še z nasmeškom pove Podmenikova, ki je cvetličarno napolnila z raznobarvnimi božičnimi zvezdami.

Darila ter ideje in pripomočki za ustvarjalce

V cvetličarni je mogoče kupiti tudi svečke in pripomočke za tiste, ki bi se izdelave prazničnega okrasja radi lotili sami. Prva dama cvetličarne je tokrat lokal napolnila z izvirnimi, zabavnimi in uporabnimi darili za zadnji mesec v letu in na Dolu pri Hrastniku so domačini končno dobili lokal, kjer jih v zadnjem trenutku lahko rešijo zadrege “obiska praznih rok”.

FOTOGALERIJA:

 

Prispevek je promocijsko besedilo.

Print Friendly, PDF & Email