Doma 1+1=2 PRAVKAR SE DOGAJA: slastno, zabavno in poučno druženje v parku

PRAVKAR SE DOGAJA: slastno, zabavno in poučno druženje v parku

Foto: SŠ Zagorje

V parku dr. Janeza Drnovška v Zagorju je danes živahno, saj že poteka prireditev ‘Odgovorno s hrano’, ki jo pripravljajo dijaki in učitelji Srednje šole Zagorje v sodelovanju z lokalno skupnostjo v okviru Dneva za spremembe.

Obiskovalci se lahko do 12. ure pomudijo in pokramljajo ob stojnicah dijakov in lokalnih pridelovalcev hrane, ki se bodo predstavili z izdelki in živili domače pridelave, in kaj dobrega tudi poskusijo ali kupijo. Na prireditvi se predstavljata tudi Vrtec Zagorje in OŠ Toneta Okrogarja, ki obiskovalcem ponujata domače sezonske jedi.

Preizkusili recepte svojih babic

Foto: arhiv SŠ Zagorje

Za vsebine preostalih stojnic so poskrbeli dijaki sami. Izbrali so problematiko palmovega olje in pravične trgovine; zbirali so recepte babic in enega izmed njih bodo tudi uporabili za pripravo jedi, ki jo bodo ponudili obiskovalcem; raziskovali so načine uporabe ostankov hrane; primerjali bodo zdrava in nezdrava živila …

Projekt je mednarodni, zato so vanj vključili tudi nekatere evropske vsebine, pravijo na Srednji šoli Zagorje, ki ima že vrsto let naziv Ekošola, v kratkem pa naj bi postala tudi ambasadorka Evropskega parlamenta. Obiskovalci prireditve se bodo lahko pogovorili tudi s predstavniki Evropskega potrošniškega centra.

Print Friendly, PDF & Email