Doma Aktualno Preko kuhinje do zaposlitve

Preko kuhinje do zaposlitve

“Skorajda ni zasavske gostilne in restavracije, ki ne bi v zadnjem času iskala kuharja. Gre tudi za poklic, ki postaja vse bolj priljubljen oziroma prihaja nazaj v ‘modo’,” pravi Katra Kozinc iz Mladinskega centra Trbovlje.

Strokovno izobraževanje v kuhinji

Katra Kozinc

Zato v okviru projekta Ključ – »Kdor išče delo, hitreje najde službo«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, organizirajo 40-urni tečaj kuhanja.

“Brezplačno izobraževanje bo potekalo v sodelovanju s Srednjo šolo Zagorje in je osnova za morebitno opravljanje Nacionalne poklicne kvalifikacije,” pravi Kozinčeva. Na delavnico so vabljeni mladi od 15 do 29 leta, ki iščejo zaposlitev.

Tečaj, ki bo potekal pod vodstvom Mojce Omahne in Tea Gosaka, se začne v ponedeljek, 23. oktobra, od 14.05 do 18. ure. Predvidoma bo potekal ob ponedeljkih in torkih, vse do 28. novembra. Prijave so obvezne, pošljete jih na e-naslov: katra.kozinc@mct.si do 18. oktobra.

Kompetence, ki jih bodo pridobili udeleženci

Kompetence, znanja in veščine, ki jih bo kandidat pridobil so: pozna vrste kuhinj ter opremo, očisti in pripravi živila, pripravi preproste hladne začetne jedi, juhe, jušne zakuhe in vložke, enolončnice, sodeluje pri pripravi mesnih jedi, pripravi enostavne zelenjavne jedi, priloge, solate, pripravi enostavne sladice, pripravi hitro hrano, pice, pripravi servirno posodo in pripravljene jedi za izdelavo porcije, vzdržuje osebno urejenost in higieno kuhinje ter upošteva navodila za varno delo.

Print Friendly, PDF & Email