Doma Aktualno Razpisa (še) ne bo, koncesijo kar podaljšali

Razpisa (še) ne bo, koncesijo kar podaljšali

Koncesija, ki jo podeljuje občina Trbovlje – za izobešanje zastav, transparentov in nameščanje plakatov – bo v kratkem potekla, a novega razpisa ne bo. Še ne.

Konec maja bo Stanovanjsko obrtnemu podjetju Trbovlje potekla koncesija, sklenjena s trboveljsko občino. A na Občini so se odločili, da razpisa za novo koncesijo zaenkrat ne bo, pač pa bodo obstoječo koncesijo z omenjenim podjetjem kar podaljšali.

“Krivi” so svetniki

Koncesija bo podaljšana do 31. decembra 2017, ker je potrebno najprej spremeniti Odlok o oglaševanju in obveščanju na območju občine Trbovlje, so pojasnili na Občini.

Na aprilski občinski seji so že imeli pripravljene nujne spremembe omenjenega odloka, pripravljen je bil tudi že osnutek razpisa, a so svetniki predlagane spremembe zavrnili in zahtevali, da se v odlok vključi tudi seznam vseh mest za obveščanje in oglaševanje, ki je bil sicer predviden kot priloga razpisa oziroma pogodbe, ki bi jo občina sklenila z izvajalcem obveščanja in oglaševanja. Na občini predvidevajo, da bi lahko odlok sprejeli jeseni, razpis pa izvedli do konca leta.

Prijavili se bodo

Na Občini predvidevajo, da bo odlok sprejet jeseni, do konca leta pa bo nato izveden razpis in izbran izvajalec. “Ko bo razpis objavljen, se bomo nanj prijavili,” nam je zaupala Nadja Zupan, direktorica podjetja SOP Trbovlje.

Lani zaslužili slabih 8.000 evrov

Lani je podjetje SOP Trbovlje, iz naslova omenjene koncesijske pogodbe, od trboveljske občine prejelo 5.718 evrov za izobešanje zastav ter 2.026 evrov za nove drogove za zastave in nekaj objemk na drogovih javne razsvetljave, kjer so manjkale, so še povedali na Občini.

SORODNI ČLANKI:

Zakaj so zastave v Trbovljah dražje kot v Zagorju

Print Friendly, PDF & Email