Doma Aktualno Samoplačniški pregledi le za premožne. Nič več!

Samoplačniški pregledi le za premožne. Nič več!

Vse dokler smo zdravi, brez težav, ne razmišljamo o zdravju. Takoj, ko se pojavi prvi problem, smo v nemilosti slovenskega javnega zdravstva, z dolgimi čakalnimi dobami za specialiste ali pa moramo na široko odpreti denarnico in se odpraviti po samoplačniški poti.

Da bi težave rešili, so v podjetju Triglav, Zdravstvena zavarovalnica poiskali rešitev. Ustanovili so asistenčni center preko katerega svojim strankam odpirajo pot do samoplačniških ambulant za katere krijejo stroške, zdravila na beli recept obenem pa ponudili tudi pakete, ki pokrivajo nadstandardne storitve.

Zapravila celo premoženje, da je pomagala hčeri

Celo premoženje, da je odkrila vir hčerinih težav je zapravila 37-letna Trboveljčanka Katja. Takrat še 4-letna hčer je imela hude težave z izpuščaji, srbenjem, nato še s prebavo. Za preglede pri specialistih je vsakič čakala po nekaj mesecev, rešitve pa ni bilo. Vse dokler ni stvari vzela v svoje roke in se odpravila v samoplačniško ambulanto. Prvi učinki so se poznali takoj, je pa deklica potrebovala kar nekaj obiskov. “Za vsak obisk sem odštela 80 evrov, prvi pregled je bil dvakrat toliko” opisuje Katja, ki sploh ne

Želi računati, koliko denarja je porabila. “Bolj me jezi, da plačujemo osnovno in dodatno zavarovanje, otroci naj bi imeli celo vse zastonj, a je to daleč od resnice” še jezno doda.

In takšnih izkušenj ni malo. Zato je tehten razmislek o vključitvi v zavarovanje Specialisti. Katja, naprimer, bi tako privarčevala zagotovo okoli 1000 evrov.

Kako sistem deluje?

Vaš osebni zdravnik vam recimo napiše napotnico za ultrazvok, magnetno resonanco, alergologa, kolonoskopijo … in, ko prekličete pol Slovenije ugotovite, da so čakale dobe več mesecev. Naročniki paketa Specialisti boste poklicali v asistenčni center, predložili napotnico in v tednu, dveh boste naročeni na želen pregled oziroma poseg. Specialist vas bo morda prenapotil še naprej in spet boste ukrepali enako. Dostopne so vam slovenske samoplačniške ambulante brez doplačil, obene pa zavarovalnica pokrije tudi zdravila na beli recept, ki bi jih pri vaših težavah morebiti potrebovali.

Zavarovanje, ki je cenovno dostopno vsakomur torej krije specialistično obravnavo, diagnostični postopek in zdravila.

Ključne prednosti zavarovanja Specialisti+:

Z asistenco Zdravstvene točke uredite vse, kar potrebujete! Enostavno pokličete 080 66 22 11.

Celovito poskrbimo za vas! Hitro od prvega pregleda do diagnoze, posega, zdravil in rehabilitacije!

Z mrežo vrhunskih izvajalcev zagotavljamo zdravstvene storitve po vsej Sloveniji in v EU!

S hitro diagnozo in zdravljenjem zmanjšate tveganje zdravstvenih zapletov in se hitro vrnete v aktivno življenje.

Prednost asistenčnega centra je ta, kot pojasnjuje direktorica trboveljske Zavarovalnice Triglav Mojca Brečko, da jim predate napotnico in uredijo vse namesto vas. Kadar gre za več specialistov hkrati v oddaljenem kraju se potrudijo, da jih strnejo v isti dan in da vas naročijo čim bližje vašemu kraju ali pa v ambulanto, kamor vi želite.

Za še širše zavarovanje, kjer ponujajo tudi stroške posegov, ki se opravijo v enodnevni obravnavi (na primer artroskopija, operacija sive mrene, operacija kile, operacija halux valgusa) pa je na voljo opcija Specialisti+. Kot pojasnjujejo v Trbovljah, so v tem primeru kriti stroški specialistične obravnave na izbranih medicinskih področjih (angiologija, dermatovenerologija, gastroenterologija, ginekologija, kardiologija, nevrologija, oftalmologija, ortopedija, otorinolaringologija, proktologija, tireologija in urologija, za otroke tudi alergologija s pulmologijo) ter nuklearna medicina, radiologija in kirurgija, do višine 30.000 evrov. In še, doda Brečkova: “z zavarovanjem Specialisti+ je krita tudi ambulantna rehabilitacija, torej fizioterapija, govorna in delovna terapija in zdravila na beli recept”, oboje do 300 evrov.

Več o zavarovanjih najdete TUKAJ!

Print Friendly, PDF & Email